06 Φεβρουαρίου 2017

Γελάει το Twitter με τον Καρανίκα που τον έκανε λάστιχο με Μενεγάκη και το παίζει φιλόσοφος #vivliothiki_karanika

Το άρθρο του Νίκου Καρανίκα, συμβούλου στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού, που φιλοξενείται στην ηλεκτρονική σελίδα της «Αυγής», στάθηκε αφορμή για πληθώρα χιουμοριστικών σχολίων, μεταξύ των χρηστών του Twitter.
«Εμείς διαβάζαμε Τολστόι, Βάρναλη, Ρίτσο, Λένιν, Μαρξ, Μπακούνιν. Αγαπούσαμε τον Ντοστογιέφσκι, προτιμούσαμε να ανιχνεύσουμε τον Διαφωτισμό από τον Ρουσσώ ή τον υλιστή και άθεο Ντιντερό [...] Εκείνοι διαβάζανε "4 τροχούς", "Moto" και "Marie Claire", όταν εμείς διαβάζαμε φιλοσοφία. Τους κοροϊδεύαμε ως αντιδραστικούς και αυτοί με τη σειρά τους μας κορόιδευαν ως γραφικούς και κουλτουριάρηδες», έγραψε -μεταξύ άλλων- ο Καρανίκας στο άρθρο του με τίτλο «Απέναντί μας η Δεξιά και ως νοοτροπία».

Εκτός των άλλων, στο κείμενο υπάρχει και μια γκάφα ολκής: «Βγάζαμε συμπεράσματα από τον Πασκάλ και τον Μπρυγκνέρ» λέει ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού, αγνοώντας προφανώς ότι ο Πασκάλ Μπρυγκνέρ είναι... ένα και το αυτό πρόσωπο...

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 3 Φεβρουαρίου και το hashtag #vivliothiki_karanika ανέβηκε μεταξύ των πρώτων trending στο δημοφιλές δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης.

Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα: