11 Φεβρουαρίου 2017

Ριπή ανέμου ανατρέπει νταλίκα πάνω σε περιπολικό! [video]

Οι φορτηγατζήδες αγνόησαν τις υποδείξεις της Τροχαίας, κι ευτυχώς που δεν ήταν κανείς μέσα στο περιπολικό…

Τα δραματικά πλάνα από dash cam, που έδωσε στη δημοσιότητα η Τροχαία της Πολιτείας Wyoming των ΗΠΑ, υπενθυμίζουν στους οδηγούς τη σημασία του να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των Αρχών.

Το video δείχνει μια νταλίκα να ταξιδεύει στον αυτοκινητόδρομο Ι-80 κοντά στο βουνό Elk. Μια ξαφνική ριπή ανέμου ανατρέπει την νταλίκα και τη ρίχνει πάνω σε περιπολικό, που ήταν σταματημένο στη ΛΕΑ λόγω ενός άλλου ατυχήματος.

«Τα όργανά μας ήταν ήδη στο σημείο αυτό, επειδή δύο άλλες νταλίκες είχαν βγει από το δρόμο λόγω του ανέμου», δήλωσε ο Αστυνόμος της Τροχαίας του Wyoming, Kelly Finn, στο EastIdahoNews.com. «Ευτυχώς, κανείς δεν ήταν μέσα στο περιπολικό, αλλιώς τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα».

Κατά τον Finn, οι ριπές του ανέμου είχαν ταχύτητα 110 km/h, το μεσημέρι της Τρίτης, όταν συνέβη το ατύχημα. Είχε εκδοθεί ειδική ανακοίνωση που απαγόρευε στα φορτηγά να κινούνται στην περιοχή.

«Βλέπουμε όλο και λιγότερους οδηγούς φορτηγών να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις για ισχυρό άνεμο», λέει ο Finn. «Βιάζονται και παίρνουν ρίσκα, κι αυτό είναι επικίνδυνο». Όταν οι ριπές φτάνουν τα 64 km/h, εκδίδεται προειδοποιητική οδηγία, και όταν φτάνουν τα 96 km/h, ο Ι-80 κλείνει για τα φορτηγά με ψηλό προφίλ.

«Είχαμε ριπές που έφταναν τα 145 km/h και φορτηγά ήταν ακόμα στο δρόμο», είπε ο Finn.

«Το μόνο που ζητάμε είναι να συμμορφώνεστε με τις υποδείξεις και το κλείσιμο των δρόμων, ακόμη κι αν έχετε σκοπό να ταξιδεύετε με μειωμένη ταχύτητα», έγραψε η Τροχαία στο λογαριασμό της στο facebook, και είχε άμεσα 800.000 views. «Ελπίζουμε αυτό το video να δείχνει το γιατί».

Κανείς δεν τραυματίστηκε σε τρεις ανατροπές φορτηγών εκείνη την ημέρα, λέει ο Finn. «Είμαι πολύ τυχερός που δεν έχασα δυο παλικάρια. Αλλά δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στην τύχη…»


Κλεάνθης Τριανταφυλλίδης
http://www.drive.gr/news/kosmos/ripi-anemoy-anatrepei-ntalika-pano-se-peripoliko-video