21 Μαρτίου 2017

Και η Βρετανία απαγορεύει κινητά και λάπτοπ σε πτήσεις από "Μογγολία" και άλλες 5 χώρες

To Λονδίνο αποφάσισε με τη σειρά του, μετά την Ουάσιγκτον, να επιβάλλει περιορισμούς στη μεταφορά από τους επιβάτες ηλεκτρονικών συσκευών στην καμπίνα, με στόχο την ασφάλεια των επιβατών.

Πρόκειται για τις πτήσεις από την Τουρκία, τον Λίβανο, την Ιορδανία, την Αίγυπτο, την Τυνησία και τη Σαουδική Αραβία, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος τύπου της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι.

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης αφορά τις πτήσεις 14 αεροπορικών εταιρειών κι ακολουθεί εκείνη των ΗΠΑ που επέβαλαν παρόμοιους περιορισμούς στους επιβάτες αεροσκαφών που προέρχονται από 10 αεροδρόμια χωρών με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική επικαλούμενες απειλές για την ασφάλεια που δεν διευκρίνισαν.

«Οι απευθείας πτήσεις προς τη Βρετανία από αυτούς τους προορισμούς(...) υπόκεινται σε αυτά τα νέα μέτρα που εφαρμόστηκαν» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος τύπου μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Πιστεύουμε ότι αυτά τα μέτρα είναι απαραίτητα και αναλογικά προκειμένου να επιτρέψουμε στους επιβάτες να ταξιδεύουν με ασφάλεια».

Οι επιβάτες δεν θα μπορούν να μεταφέρουν μαζί τους στην καμπίνα τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές ή τάμπλετ μήκους άνω των 16 εκατοστών, πλάτους 9,3 εκατοστών και πάχους άνω των 1,5 εκατοστών.