01 Μαρτίου 2017

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤ!! Χατζηνικολάου - Σρόιτερ: Ποιος είναι ως τώρα νικητής στη "μάχη των 7"

Αποτέλεσμα εικόνας για Χατζηνικολάου[Γ@μεί και δέρνει ο Νικόλας στις ηλικίες που πριν τις εκλογές του 2015 καλούσε τους πιτσιρικάδες να τους κλειδώσουν σπίτι για να μην ψηφίσουν Σαμαρά... όλοι οι άλλοι του έχουν γυρίσει την πλάτη]

Πέρασε πάνω από ένας μήνας από τότε που ο ΑΝΤ1… εντελώς άκομψα «έλυσε» τη συνεργασία του με τη Μαρία Χούκλη και στο «τιμόνι» του καθημερινού κεντρικού δελτίου ειδήσεων βρέθηκε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Ήταν Δευτέρα 30 Ιανουαρίου όταν ο Νίκος Χατζηνικολάου καλησπέρισε τους τηλεθεατές για πρώτη φορά μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 και είναι φανερό ότι με αυτή τη συνεργασία το κανάλι του Αμαρουσίου θέλησε να βρεθεί στην κορυφή της τηλεθέασης στη «μάχη των επτά», κερδίζοντας το δελτίο του ALPHA με τον Αντώνη Σρόιτερ.
Σήμερα, έναν μήνα μετά, στα επιτελεία των ενημερωτικών τομέων σε ANT1 και ALPHA κάνουν τον απολογισμό…! Ποιος βγήκε λοιπόν νικητής σε αυτή τη «μάχη των 7»;

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία τηλεθέασης της Nielsen στην κορυφή της κατάταξης στο γενικό σύνολο βρέθηκε το δελτίο του ΑΝΤ1 σημειώνοντας 22,5% μέσο όρο, έναντι 19,5% που σημείωσε το δελτίο ειδήσεων του ALPHA. Ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε ότι αν και η διαφορά τους είναι 3 μονάδες, η «ψαλίδα» ανοίγει στο δυναμικό κοινό… αλλά από την αντίθετη κατεύθυνση, καθώς ο Αντώνης Σρόιτερ έφερε στο κανάλι της Κάντζας 21,3% μέσο όρο, ενώ ο Νίκος Χατζηνικολάου 10,6% μέσο όρο για τον ΑΝΤ1. Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι το εν λόγω κοινό, το «δυναμικό κοινό» που αποτελείται από τηλεθεατές 15 έως 44 ετών, είναι το κύριο ζητούμενο των δύο τηλεοπτικών σταθμών και αυτό στο οποίο δίνουν ιδιαίτερη σημασία.

Ως εκ τούτου λοιπόν είναι αναμενόμενο η υπεροχή του δελτίου του ALPHA με 10,7 μονάδες να προκαλεί δυσαρέσκεια στα στελέχη του ΑΝΤ1 που δεν έχουν εισπράξει το ποθούμενο αποτέλεσμα από το «ταμείο» της τηλεθέασης. Αξιοσημείωτο δε είναι ότι το καθημερινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA σημειώνει υψηλότερο μέσο όρο και στο κοινό ηλικίας 15 έως 64, με 20,6% μέσο όρο έναντι 15,5% που σημειώνει το δελτίο του ΑΝΤ1. Η πρωτιά στο γενικό σύνολο για το κανάλι του Αμαρουσίου φαίνεται ότι «πηγάζει» κυρίως από τους τηλεθεατές ηλικίας 65 plus, καθώς σε αυτό το κοινό το δελτίο του ΑΝΤ1 σημειώνει 35,7% μέσο όρο, με τον ALPHA να «εισπράττει» 18,7%.

Αναλυτικά λοιπόν τα παραπάνω καταγράφονται στον πίνακα που ακολουθεί


Έτσι λοιπόν, αν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για τη «μάχη των δελτίων στις 7» μεταξύ του Νίκου Χατζηνικολάου και του Αντώνη Σρόιτερ θα μπορούσαμε να πούμε ότι το «στόχο» έπιασε το δελτίο του ALPHA. Βέβαια είναι νωρίς για να βγάζουμε ασφαλή συμπεράσματα και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει τους επόμενους μήνες…!

Γρηγόρης Μελάς
http://www.newsit.gr/MelasBlog/Xatzinikolaoy-Sroiter-Poios-vgike-nikitis-sti-maxi-ton-7/703695