21 Μαρτίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Η πιο γυμνασμένη 70άρα στον κόσμο -Κάνει μπόντι μπίλντινγκ και κατεβαίνει σε αγώνες

Είναι η ζωντανή απόδειξη, πως η ηλικία δεν είναι παρά μόνο ένα απλό νούμερο!
Αν σας ρωτούσαν τι ξέρετε για το μπόντι μπίλντινγκ, τότε οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, θα απαντούσατε, με το όνομα «Αρνολντ Σβαρτζενέγκερ» και θα φέρνατε στο μυαλό σας νέους ανθρώπους, με υπερβολικά γυμνασμένα σώματα και...

εξαιρετικά αυξημένη μυϊκή μάζα, που «κατεβαίνουν» σε αγώνες του συγκεκριμένου αθλήματος για να επιδείξουν το το σώμα τους κάνοντας βασικές πόζες και να διεκδικήσουν τον πολυπόθητο τίτλο.

Ποιος θα το πίστευε όμως ότι ανάμεσα σε αυτά τα κορμιά βρίσκεται και μια σούπερ φιτ 70χρονη, από τη Φλόριντα;

Η Πέγκι Χίλμπερτ δεν επέτρεψε σε τίποτα και κανέναν να σταθεί εμπόδιο στις φιλοδοξίες της και αποτελεί πρότυπο για εσάς που νομίζετε, ότι κάποιοι στόχοι είναι άπιαστο όνειρο.




Εκανε σύμμαχο τη γυμναστική από τα νιάτα της, αφού στην ηλικία των είκοσι, αλλά και των τριάντα πήγαινε για τρέξιμο, όμως στα πενήντα της αποφάσισε να ασχοληθεί με την άρση βαρών και να «κολλήσει» με αυτό.

«Είναι σημαντικό να διατηρείς τη σιλουέτα σου και την καλή σου υγεία όσο μεγαλώνεις και αυτό γιατί σε βοηθάει να αισθάνεσαι ανεξαρτησία και χαρά, ακόμα κι αν τα χρόνια περνούν. Οταν αποκαλύπτω τόσο στους νέους, όσο και στους μεγαλύτερους την ηλικία μου, μένουν με το στόμα ανοιχτό και αυτό με κάνει να νιώθω ότι βρίσκομαι στην κορυφή. », λέει η Χίλμπερτ.

Οταν ο σύζυγος της διαγνώσθηκε με μια σοβαρή ασθένεια, οι δυο τους αποφάσισαν να πιάσουν τη ζωή από τα μαλλιά και δεν το έβαλαν κάτω. Παρά το γεγονός, ότι τον έχασε πριν από τρία χρόνια, η Χίλμπερτ ζει την κάθε στιγμή.

Σήμερα, είναι εβδομήντα ετών και εργάζεται ως πέρσοναλ τρέινερ, ενώ διδάσκει και αερόμπικ.

«Δείχνω νέα, γιατί αισθάνομαι νέα. Ακούω σύγχρονη μουσική, ενημερώνομαι, μαθαίνω ακόμα και για τα αθλητικά. Οι περισσότεροι φίλοι μου είναι 15 με 20 χρόνια νεότεροι, αλλά όλα είναι στο μυαλό», εξηγεί.

Κάνει προπόνηση με την προσωπική της γυμνάστρια δύο φορές την εβδομάδα και περπατάει τις υπόλοιπες μέρες.




Η διατροφή της αποτελείται από έξι μικρά γεύματα στα οποία περιλαμβάνονται και δύο πρωτεϊνικά ροφήματα.

Οι ασκήσεις γυμναστικής με βάρη είναι για εκείνη ο «καλύτερος της φίλος».

«Εκαναν μια υπέροχη αλλαγή στο σώμα μου. Το 2001 άρχισα να συμμετέχω σε αγώνες μπόντι μπίλντινκγ και προς έκπληξη μου, κέρδισα τους περισσότερους από αυτούς.

Μετά το θάνατο του συζύγου της η Χίλμπερτ καθιέρωσε περιπάτους με φιλανθρωπικό χαρακτήρα στη μνήμη του.




http://www.bovary.gr/health-diary/4671/i-pio-gymnasmeni-70ara-ston-kosmo-kanei-mponti-mpilntingk-kai-katevainei-se-agones