14 Μαρτίου 2017

Στα 7,78 εκατ. ευρώ οι αποδοχές του διευθύνοντος συμβούλου της VW το 2016

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Volkswagen Group Ματίας Μίλερ εισέπραξε 7,78 εκατομμύρια ευρώ σε μισθούς και επιδόματα για το 2016.

Σημειώνοντας έτσι άνοδο από τα 4,17 εκατομμύρια ευρώ σε συνολικές αμοιβές που είχε λάβει έναν χρόνο νωρίτερα, όπως έδειξε σήμερα ο ετήσιος απολογισμός της εταιρείας.

Ο Μίλερ δεν είχε εισπράξει αμοιβές ως διευθύνων σύμβουλος για ολόκληρο το 2015, καθώς είχε αναλάβει τη θέση αυτή τον Σεπτέμβριο, μετά την παραίτηση του προκατόχου του, του Μάρτιν Βίντερκορν, ο οποίος είχε υποχρεωθεί να αποχωρήσει μετά το σκάνδαλο της απάτης στις εκπομπές ρύπων οχημάτων ντίζελ του ομίλου.

Η VW αναθεώρησε την πολιτική της για τα μπόνους και τους μισθούς των στελεχών της φέτος τον Φεβρουάριο και έθεσε ως ανώτατο όριο αποδοχών για το κορυφαίο διευθυντικό στέλεχός της τα 10 εκατ. ευρώ και για τα άλλα κορυφαία στελέχη τα 5,5 εκατ. ευρώ.

Ο επικεφαλής της VW Χέρμπερτ Ντις είδε τις συνολικές αποδοχές του για το 2016 να πέφτουν στα 3,93 εκατομμύρια ευρώ, από τα 7,13 εκατομμύρια το 2015, έδειξε ο ετήσιος απολογισμός.