13 Μαρτίου 2017

Μητσοτάκης από Ηράκλειο: «Εκλογές τώρα για να αναπνεύσει η χώρα»

Εμείς θα πάρουμε από τους εταίρους μας μια νέα συμφωνία με πλεονάσματα γύρω στο 2% - Ποτέ η Ελλάδα δεν έχει ξαναγνωρίσει τόσο ανεύθυνη, αδίστακτη και επιζήμια Κυβέρνηση - Γι’ αυτό λαός και ιστορία δεν θα δείξουν επιείκεια υποστήριξε ο Πρόεδρος της ΝΔ

Εκλογές το συντομότερο δυνατό για να αποφασίσουν οι Έλληνες και να αναπνεύσει η χώρα ζήτησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Ηράκλειο Κρήτης.  «Πρέπει», τόνισε «να πάμε άμεσα σε εκλογές. Ώστε οι Έλληνες να αποφασίσουν. Και η χώρα να αναπνεύσει. Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό τόσο καλύτερα για την Ελλάδα».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει το σχέδιο για έξοδο από την κρίση και επανέλαβε τους βασικούς άξονές του. Ανέφερε ανάμεσα στα άλλα: «Επειδή εμείς λέμε πάντα και παντού τα ίδια, ξεκαθαρίσαμε και στους εταίρους μας ότι η Ελλάδα χρειάζεται δημοσιονομικό αέρα. Ότι θα χρειαστούμε μια νέα συμφωνία με πλεονάσματα γύρω στο 2%. Την οποία για να πάρουμε θα πρέπει να υλοποιήσουμε ένα ευρύ πρόγραμμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία. Με ένα δικό μας, εθνικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Το έχουμε αυτό το σχέδιο. Και είμαστε έτοιμοι να το θέσουμε σε εφαρμογή από την πρώτη κιόλας μέρα της εκλογικής μας νίκης. Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε και να κυβερνήσουμε σωστά. Λιθάρι της οικονομικής μας πολιτικής θα είναι η μείωση των φόρων. Για να αναπνεύσει η οικονομία – τόσο οι επιχειρήσεις όσο και τα νοικοκυριά. Δεσμευτήκαμε και επαναλαμβάνω: Θα μειώσουμε 30% τον ΕΝΦΙΑ μέσα σε 2 χρόνια. Θα μειωθεί ο φόρος των επιχειρήσεων από 29% σε 20%. Θα μειωθεί ο ΦΠΑ των αγροτικών προϊόντων.

Καταθέσαμε πρόταση για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, ώστε να αποκατασταθεί η ρευστότητα στην αγορά. Θέλουμε όσοι γονάτισαν τα χρόνια της κρίσης να μπορέσουν να σηκωθούν. Θα προχωρήσουμε σε αλλαγές που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος, αλλά μπορούν να κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών και να πάνε τη χώρα μπροστά. Σχολεία και πανεπιστήμια με μεγαλύτερη αυτονομία. Σύστημα περίθαλψης με επίκεντρο την πρωτοβάθμια φροντίδα. Αξιολόγηση στο Δημόσιο. Για να επιβραβεύονται οι καλύτεροι υπάλληλοι και να ωφελούνται οι πολίτες. Επιτάχυνση της απονομής Δικαιοσύνης. Και πάνω από όλα: Επενδύσεις. Ιδιωτικές επενδύσεις για να δημιουργηθούν νέες δουλειές. Το πρόγραμμά μας μπορεί να δημιουργήσει 120.000 νέες θέσεις εργασίας το χρόνο. Όχι μερικής απασχόλησης. Όχι των 300 ευρώ. Μιλάμε για πραγματικές δουλειές με πραγματικά λεφτά και με προοπτική. Αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος».

«Δεν χρειάζεται πολλά για να πάρει μπροστά η ανάπτυξη», σημείωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τόνισε «φτάνει μια σπίθα. Λιγότερους φόρους χρειάζεται. Λιγότερο και καλύτερο Κράτος. Πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό. Ένα ομαλό περιβάλλον, δηλαδή. Αυτό θα φέρει η Νέα Δημοκρατία.  Αυτό που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαρκώς υπονομεύει. Γιατί το μόνο που ξέρουν αυτοί είναι να διχάζουν και να δηλητηριάζουν. Μόνο που καμία χώρα δεν προχωρά μέσα στο βούρκο. Και κανένα μέλλον δεν χτίζεται με λάσπη. Καμία κοινωνία δεν προχωρά με διχαστικό λόγο, με λόγο του τύπου “εμείς ή αυτοί”, “τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”. Δική μας αποστολή είναι να ενώσουμε ξανά τους Έλληνες. Και θα το κάνουμε. Γιατί εμείς μπορούμε και γιατί η κοινωνία το θέλει».

Αναφερόμενος, στα δύο χρόνια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Η χώρα μας έχει δει πολλούς δημαγωγούς - δυστυχώς. Κανένας όμως δεν έφτασε τον κ. Τσίπρα. Ούτε αυτά που έκανε ως αντιπολίτευση, ούτε αυτά που κάνει ως Κυβέρνηση. Δεν υπάρχει πολίτης που δεν εξαπάτησε. Δεν υπάρχει ψέμα που δεν είπε.  Και τα αποτελέσματα τα ξέρουμε. Τα δύο χρόνια Τσίπρα, είναι τα χειρότερα από το 1974. Η Ελλάδα έκανε παντού πίσω. Να μιλήσω για την Οικονομία; Ζήσαμε νέα ύφεση. Στραγγαλισμό της αγοράς. Φορολογικό ξεζούμισμα των συμπολιτών μας. Η αριθμητική τα λέει όλα: Υποσχέθηκε παροχές 12 δις και επέβαλε φόρους 9 δις. Το ξέρετε γιατί τους πληρώνετε. Όπου και να κοιτάξεις, η Ελλάδα είναι βαθιά πληγωμένη. Στην Παιδεία, η ίδια η Ευρωπαϊκή επιτροπή διαπιστώνει υποχώρηση σε όλα τα επίπεδα. Στην Υγεία, γιατροί και νοσηλευτές δίνουν μάχη σε συνθήκες που δοκιμάζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Στο κράτος, στήνεται φάμπρικα διορισμών με παράνομες και αντισυνταγματικές διαδικασίες. Ο ένας Υπουργός ισχυρίζεται ότι δεν έχουν πάρει ακόμα λέει την “πραγματική εξουσία”. Και εννοεί ότι δεν έχουν ελέγξει ακόμα κάθε ανεξάρτητη φωνή, κάθε ανεξάρτητη αρχή. Ο άλλος προαναγγέλλει τις πιο διχαστικές εκλογές στην Ιστορία. Δηλαδή λάσπη, συκοφαντίες και ψέματα. Ένα σχέδιο που ήδη βλέπουμε να είναι σε εξέλιξη. Ποτέ η Ελλάδα δεν έχει ξαναγνωρίσει τόσο ανεύθυνη, αδίστακτη και επιζήμια Κυβέρνηση. Γι’ αυτό και η καταδίκη της από τους πολίτες στις κάλπες θα είναι τόσο βαριά όσο θα είναι και η κρίση της Ιστορίας. Λαός και Ιστορία δεν θα δείξουν επιείκεια».

Μιλώντας για την πορεία της αξιολόγησης  ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε: «Είναι ο κ. Τσίπρας, το Κόμμα του και οι συνοδοιπόροι της κυβέρνησής του που έχουν δίλημμα πως θα ψηφίσουν τα μέτρα που ξόρκιζαν πριν από λίγους μήνες. Τη στιγμή αυτή δεν ξέρουμε ακόμα με βεβαιότητα ούτε πώς ούτε πότε θα κλείσει η αξιολόγηση. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα υπάρξουν νέα βάρη. Γιατί κάποια μέτρα έχουν ήδη συμφωνηθεί. Η μείωση στο αφορολόγητο έχει συμφωνηθεί. Η μείωση της προσωπικής διαφοράς έχει συμφωνηθεί. Και τα μέτρα αυτά πλήττουν τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Αυτούς για τους οποίους δήθεν κόπτεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς τους λέμε ξεκάθαρα: Τα μέτρα αυτά είναι το κόστος της δικής τους αποτυχίας. Δικά τους είναι τα μέτρα, αυτοί τα έφεραν, αυτοί ας τα ψηφίσουν. Αλλά ας έχουν έστω και τώρα το θάρρος να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό αντί να κάνουν το μαύρο άσπρο».

Ευθύνες απέδωσε ο κ. Μητσοτάκης και στους εταίρος της χώρας αναφέροντας ανάμεσα στα άλλα: «Η χώρα πρέπει να επιστρέψει στον ίσιο δρόμο. Αυτό είναι δικό μας καθήκον. Αλλά είναι και υποχρέωση των εταίρων μας που έχουν και αυτοί το δικό τους μερίδιο ευθύνης. Έχουν ευθύνη που ανέχτηκαν την υπερφορολόγηση αντί της περικοπής δαπανών. Έχουν ευθύνη που συναίνεσαν στο έκτρωμα Κατρούγκαλου στο Ασφαλιστικό. Έχουν ευθύνη για τα υψηλά πλεονάσματα που δεσμεύουν τη χώρα για πολλά χρόνια. Και επειδή εμείς λέμε πάντα και παντού τα ίδια, ξεκαθαρίσαμε και στους εταίρους μας ότι η Ελλάδα χρειάζεται δημοσιονομικό αέρα. Ότι θα χρειαστούμε μια νέα συμφωνία με πλεονάσματα γύρω στο 2%. Την οποία για να πάρουμε θα πρέπει να υλοποιήσουμε ένα ευρύ πρόγραμμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στο Κράτος και την οικονομία».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απευθυνόμενος στους δημοκρατικούς, μετριοπαθείς και κεντρώους ψηφοφόρους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Στις προηγούμενες εκλογές - το ξέρω - αποφασίσατε να τιμήσετε τον ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφο σας. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τίμησε ούτε την Κρήτη ούτε εσάς. Ούτε, βέβαια, τη χώρα. Τη χώρα τη χαντάκωσε. Δεν έχετε τίποτα να περιμένετε από τον κ. Τσίπρα. Το ξέρετε.  Μόνο νέα ψέματα και περισσότερη κοροϊδία. Εγώ σας δίνω το λόγο μου: Δεν θα σας εξαπατήσω και δεν θα σας απογοητεύσω. Ελάτε μαζί μου. Σας ζητώ να με εμπιστευθείτε. Ελάτε “να ελευθερώσουμε το μέλλον”. Για μας και, κυρίως, για όλα τα παιδιά των Ελλήνων. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα και θέλω να το κερδίσουμε μαζί».