28 Μαρτίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΩΣΤΟΣ! ΞΥΔΑΚΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ! Τασούλας: Διαφωνώ ότι ο Μπελογιάννης αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία

[Δηλ. τα κομμούνια θα προκαλούν με το όπλο του δολοφόνου Μπελογιάννη κι εμείς θα πρέπει να τους ακούμε ατάραχοι; Τι σχέση έχει η Δημοκρατία με τον κομμουνισμό και τα όπλα ρε καραγκιόζηδες;]

«Βροχή» αντιδράσεων προκάλεσε στα έδρανα της αριστεράς η αναφορά του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τασούλα στη χθεσινή εκδήλωση για τον Νίκο Μπελογιάννη.

H ΝΔ θα ψηφίσει υπέρ της προανακριτικής επιτροπής, είπε ο κ. Τασούλας, σημειώνοντας όμως ότι η πρόταση αυτή εντάσσεται σε μια ομοβροντία αντιπερισπασμού της κυβέρνησης για όλα όσα περιμένουν τον ελληνικό λαό από την «περήφανη» διαπραγμάτευση.

«Μέσα σε αυτή την ομοβροντία αντιπερισπασμού εντάσσεται και η χθεσινή παρουσία του πρωθυπουργού στο μνημόσυνο του Μπελογιάννη. Έχει ακουστεί εδώ, γιατί υπάρχουν και άλλες παρατάξεις σε αυτή τη χώρα, δεν υπάρχει μόνο η αριστερά σε αυτή τη χώρα, υπάρχουν και άλλες παρατάξεις, έχει ακουστεί εδώ ότι ο Μπελογιάννης αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία. Διαφωνώ. Ο θάνατος του Μπελογιάννη ήταν σκληρότατος. Η θανατική ποινή είναι μια σκληρότατη πράξη. Αλλά δεν μπορεί εν ονόματι μιας σκληρότατης πράξης που μπορεί κανείς να την κρίνει, αν ήταν άδικη ή δίκαιη, να θεωρούμε ότι η επιδίωξη επιβολής κομμουνιστικής δικτατορίας συνιστά πράξη υπέρ της Δημοκρατίας. Εάν είχε … (φωνές)… εάν είχε επικρατήσει… εάν είχε επικρατήσει η άλλη παράταξη στη χώρα μας, δεν θα επιτρεπόταν, όχι απλώς να πω αυτά, αλλά δεν θα επιτρεπόταν ούτε να τα σκεφτώ αυτά» είπε ο Κώστας Τασούλας.