18 Μαρτίου 2017

Κράξιμο και στον υφυπ. Παιδείας Μπαξεβανάκη στην Καλαμάτα

Μεταξύ των «πρωταγωνιστών» και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας - Διαδηλωτές του ΠΑΜΕ θέλησαν να συναντήσουν τον υφυπουργό, αλλά δεν τους επιτράπηκε να περάσουν όλοι

Ενταση με διαμαρτυρόμενους του ΠΑΜΕ και τσακωμός του βουλευτή Πέτρου Κωνσταντινέα με την καθηγήτρια Πελαγία Σοφιανού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημειώθηκαν την Παρασκευή, στο Διοικητήριο Μεσσηνίας, κατά την επίσκεψη του υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη στην Καλαμάτα.

Αρχικά, μέλη του ΠΑΜΕ ανέβηκαν στον 4ο όροφο όπου ο κ. Μπαξεβανάκης είχε συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη. Συγκεντρώθηκαν έξω από τα ασανσέρ, όπου φώναξαν συνθήματα, και προχώρησαν στο διάδρομο κινούμενοι προς την αίθουσα "Π. Φωτέας", όπου ο υφυπουργός θα έδινε συνέντευξη.

Ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας παρενέβη και ζήτησε να μην περάσουν όλοι μέσα, αλλά μόνο μια αντιπροσωπεία τους. Σημειώθηκε τότε ένταση, που συνεχίστηκε στην αίθουσα "Π. Φωτέας", όπου ο κ. Κωνσταντινέας τσακώθηκε με την καθηγήτρια Πελαγία Σοφιανού. Πάνω στη λεκτική αντιπαράθεση, της είπε να βγάλει το μέικαπ και τα σκουλαρίκια και μετά να μιλάει, κι εκείνη τον αποκάλεσε «βλάκα».

Ακολούθησε νέα ένταση, με τα μέλη του ΠΑΜΕ να επιχειρούν να μπουν στην αίθουσα.