16 Μαρτίου 2017

ΔΗΛ. ΠΑΛΙ ΜΑΛ@ΚΙΕΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ; Ευρωπαϊκή πηγή: Μεγάλη απόσταση μεταξύ Αθήνας-θεσμών, ούτε τον Απρίλιο κλείσιμο συμφωνίας

Απόσταση μεταξύ Ελλάδας και θεσμών στο κλείσιμο της συμφωνίας βλέπει Ευρωπαίος αξιωματούχος, σύμφωνα με το Reuters, εκτιμώντας παράλληλα πως και ο Απρίλιος είναι δύσκολος μήνας, απαντώντας ουσιαστικά στον Έλληνα ΥΠΟΙΚ που σήμερα είδε στον ύπνο του οριστική συμφωνία στις 7 Απριλίου.

«Οι Θεσμοί και η ελληνική κυβέρνηση είναι ακόμα πολύ μακριά σε μια σειρά θεμάτων», δήλωσε, υποστηρίζοντας πως δεν έχει γίνει επαρκής πρόοδος για τους δημοσιονομικούς στόχους της χώρας, τις συντάξεις, τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και τις ιδιωτικοποιήσεις.

«Ηταν τεχνικά ήταν δυνατό να ολοκληρώσουμε την SLA πριν το Eurogroup της 20ης Μαρτίου, όμως αυτό δεν ισχύει πλέον, δεν είναι πολιτικά δυνατό δηλαδή», ανέφερε ο αξιωματούχος. Συνεπώς τη Δευτέρα θα γίνει μια καταγραφή της προόδου του ελληνικού ζητήματος.

Παράλληλα, ο αξιωματούχος εκτίμησε πως ο Απρίλιος είναι δύσκολος μήνας όχι μόνο λόγω των διακοπών του Πάσχα αλλά και επειδή το πρόγραμμα του ΔΝΤ είναι αρκετά φορτωμένο.

Από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έθεσε ως νέο ορόσημο την 7η Απριλίου για να κλείσει η συμφωνία.

«Θεωρώ ότι πολύ πιθανό είναι να γίνει συζήτηση για όλο το πακέτο για να έχουμε κάποια οριστική συμφωνία για όλα μέχρι τις 7 Απριλίου. Αυτό θεωρώ το πιο πιθανό, μπορεί να έχουμε πιο γρήγορο και καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά αυτός είναι ο στόχος» είπε.

Ο Ασμουσεν προβλέπει συμφωνία μέσα στον Μάιο

Από την πλευρά του, το πρώην στέλεχος της ΕΚΤ και νυν διευθύνων σύμβουλος της Lazard, Γεργκ Άσμουσεν «βλέπει» πως η αξιολόγηση θα κλείσει εντός του Μαίου.

«Το 2017 είναι μια χαμένη χρονιά για την Ελλάδα» εξηγεί στο «insider.gr», δεδομένων των εκλογικών αναμετρήσεων στην Ευρώπη και προβλέπει ότι το 2018 θα είναι καθοριστικό για το ελληνικό χρέος.

Σχετικά με την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εκτιμά πως δεν το θεωρεί πιθανό και θεωρεί ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα συνεχίσει όσο έχει  πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.