14 Μαρτίου 2017

Το πιστοποιητικό γέννησης του Ομπάμα που δείχνει ο αδελφός του είναι ψεύτικο [εικόνες]

Ο Μαλίκ Ομπάμα, ο ετεροθαλής αδελφός του πρώην αμερικανού προέδρου και υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, έδωσε στη δημοσιότητα ένα δήθεν πιστοποιητικό γέννησης. Αλλά απεδείχθη πλαστό.
«Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν γεννήθηκε στις ΗΠΑ» δήλωσε ο Μαλίκ και έδωσε τη δημοσιότητα αυτό το πιστοποιητικό, μέσω Twitter, στις 9 Μαρτίου, το οποίο αποδεικνύει, υποτίθεται, ότι ο Μπαράκ γεννήθηκε στην Αφρική και άρα είναι μουσουλμάνος:


Πολλά σάιτ, με πρώτο το φιλορωσικό Russia Today ή το μπλογκ που στηρίζει τον Τραμπ The Gateway Pundit, έκαναν με αυτό το πιστοποιητικό μεγάλους τίτλους: «Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν γεννήθηκε στις ΗΠΑ».

Οπως αναφέρει η Le Monde πρόκειται για ένα ψεύτικο πιστοποιητικό, όπως ήδη το έχουν αποδείξει από το 2009 πολλά αμερικανικά ΜΜΕ.
Ο Μαλίκ Ομπάμα είναι ετεροθαλής αδελφός του πρώην προέδρου. Εχουν τον ίδιο Κενυάτη πατέρα αλλά η μητέρα του Ομπάμα είναι αμερικανή, λευκή, και καθηγήτρια. Τα δύο «αδέλφια» γνωρίζονται ελάχιστα.



Ο πατέρας του Μπαράκ Ομπάμα:


Και η μητέρα του:




Αυτό το «πιστοποιητικό», το οποίο παρουσιάστηκε ως φωτοτυπία ενός επίσημου ντοκουμέντου, δείχνει ένα δήθεν «πιστοποιητικό γέννησης» του Barack Hussein Obama II. Το σάιτ Russia Today, το οποίο δημιουργήθηκε το 2005 με στόχο να δώσει μια θετικότερη εικόνα της Ρωσίας και του Πούτιν στη Δύση, έγραψε αμέσως ότι «αν πιστέψουμε το επίσημο αυτό έγγραφο, το πιστοποιητικό από το Γενικό Νοσοκομείο της επαρχίας Μομπάσα, στην βρετανική Κένυα, ο Μπαράκ Χουσείν Ομπάμα γεννήθηκε στην Αφρική».
Το σάιτ προσθέτει, ωστόσο, παρά τους κατηγορηματικούς τίτλους, ότι «πολλές αμφιβολίες υπάρχουν για την αυθεντικότητα του ντοκουμέντου».
Αυτό το tweet του ετεροθαλούς αδελφού του Ομπάμα επαναλαμβάνει τις θεωρίες για το πού πραγματικά γεννήθηκε ο πρώην πρόεδρος. Ο Ομπάμα γεννήθηκε στη Χαβάη των ΗΠΑ, από λευκή μητέρα, την Ann Dunham και κενυάτη πατέρα. Οι αντίπαλοί του τον κατηγορούσαν πάντα ότι γεννήθηκε στην Αφρική, άρα είναι μουσουλμάνος και δεν θα έπρεπε να είχε εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.
Αυτή η συζήτηση, την οποία τροφοδότησε κάποια στιγμή και ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε από τις αρχές της πρώτης θητείας του Ομπάμα, ο οποίος αναγκάστηκε το 2011 να δημοσιεύσει το πραγματικό του πιστοποιητικό γέννησης.


Πολλά δήθεν πιστοποιητικά κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια για τον Ομπάμα. Αυτό που έδωσε στη δημοσιότητα ο Μαλίκ Ομπάμα θα πρέπει να είναι το ίδιο που το 2009 κάποιος Lucas Smith προσπάθησε να πουλήσει στο eBay, αλλά η πλατφόρμα το απέσυρε γιατί παραβίαζε τους κανόνες της.
Εκείνη την εποχή, το σάιτ Politifact, το 2009, είχε ζητήσει λεπτομέρειες από την κυβέρνηση της Κένυα, η οποία διέψευσε την αυθεντικότητα κάθε πιστοποιητικού γέννησης του Μπαράκ Ομπάμα, λέγοντας ότι «η Κένυα έγινε δημοκρατία τον Δεκέμβριο του 1964». Στο πλαστό αυτό πιστοποιητικό του Μαλίκ υπάρχει το ίχνος του ποδιού, αλλά όπως απεδείχθη στην Κένυα του 1961 (όταν γεννήθηκε ο Μπαράκ) δεν έβαζαν αποτύπωμα ποδιού στα πιστοποιητικά, όπως υπενθυμίζει η Washington Post.

Ο Μαλίκ Ομπάμα έχει άριστες σχέσεις με το καθεστώς Τραμπ: