13 Μαρτίου 2017

ΕΠΙΚΗ ΦΩΤΟ-Ηρωικό πρωτοσέλιδο της μεγαλύτερης ολλανδικής εφημερίδας: ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ!"

Και ενώ μαίνεται ο διπλωματικός πόλεμος Ολλανδίας-Τουρκίας, τα Μέσα και στις δύο χώρες έχουν μπει για τα καλά στο... παιχνίδι.

Ετσι, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία ολλανδική εφημερίδα, η De Telegraaf, κυκλοφόρησε σήμερα με ένα πρωτοσέλιδο που προκαλεί πολύ πόνο στους Τούρκους και δείχνει πως πρέπει να αντιμετωπίζονται οι "μετανάστες" που δεν έχουν καταλάβει ότι ζουν σε άλλη χώρα με άλλα ήθη και έθιμα, με άλλους νόμους και άλλα συμφέροντα.
Συγκεκριμένα, στην πρώτη της σελίδα η εφημερίδα έχει βάλει μια φωτογραφία από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο τουρκικό προξενείο -αλλά όχι μια τυχαία φωτογραφία. Απεικονίζει έναν Τούρκο διαδηλωτή πεσμένο κάτω, με έναν σκύλο να τον έχει αρπάξει με τα δόντια του από ένα... ευαίσθητο σημείο και τον αστυνομικό από πάνω να τον κρατάει (τον σκύλο).

Ο δε τίτλος, ενδεικτικός: «Εμείς είμαστε eδώ αφεντικό!».


Μάλιστα, δεξιά έχουν μπει οι φωτογραφίες του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε και από κάτω αυτή του Ταγίπ Ερντογάν, με ένα κόκκινο «Χ» να φαίνεται σαν να διαγράφει τον Τούρκο Πρόεδρο.

Δείτε το πρωτοσέλιδο:


H αντίδραση των τουρκικών Μέσων ήταν άμεση. Με πρωτοσέλιδο στη διαδικτυακή της ιστοσελίδα, η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» έχει βάλει μια φωτογραφία από τα επεισόδια στο προξενείο και το πρωτοσέλιδο της De Telegraaf, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Ο ολλανδικός Τύπος έχει φρικάρει!».

Στη συνέχεια αναφέρει ότι οι ολλανδικές εφημερίδες έχουν υποστεί χειραγώγηση από την ολλανδική κυβέρνηση μετά την αντίδραση της Τουρκίας στην απαγόρευση στον Τσαβούσογλου να προσγειωθεί στρο αεροδρόμιο του Ρότερνταμ. Μάλιστα, καταγγέλλει την πρακτική των ολλανδικών Μέσων, αναφέροντας ότι αντιτίθενται σε όλους τους διπλωματικούς κανόνες.

Υπενθυμίζεται ότι η ολλανδική De Telegraaf είχε αντιδράσει έντονα και τον περασμένο Απρίλιο, μετά τη σύλληψη της δημοσιογράφου Εμπρού Ουμάρ στην Τουρκία, με την κατηγορία της προσβολής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Το μακρύ χέρι του Ερντογάν» ήταν τότε ο τίτλος του πρωτοσέλιδου άρθρου της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας, στο οποίο εμφανιζόταν ο πρόεδρος της Τουρκίας ως πίθηκος που συνθλίβει την τουρκικής καταγωγής Ολλανδή δημοσιογράφο Εμπρού Ουμάρ και μαζί την ελευθερία του Τύπου.