14 Μαρτίου 2017

Ο Παπαδημητρίου απαντά για το διορισμό δραχμιστών: Εχουμε απορρίψει κάθε σκέψη για αλλαγή νομίσματος

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από τον διορισμό «δραχμιστών» στο συμβούλιο αναπτυξιακής πολιτικής, ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου δηλώνει ότι... αποκηρύσσει την δραχμή.

Απαντώντας σε ερώτηση που είχαν καταθέσει η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ανδρέας Λοβέρδος, επισημαίνει ότι τα όσα είχαν πει ορισμένα μέλη του συμβουλίου είναι προσωπικές απόψεις ή και στάσεις που τα άτομα αυτά έχουν προβάλλει στο παρελθόν που είναι ασυμβίβαστες με τις νέες επίσημες θέσεις τους.

«Η κυβέρνηση έχει κατηγορηματικά απορρίψει οποιαδήποτε σκέψη για αλλαγή του νομίσματος, πολιτική που αντικατοπτρίζεται στην εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων εταίρων αλλά και των διεθνών αγορών», δήλωσε ο Δ. Παπαδημητρίου. Προσέθεσε δε ότι θεωρεί πως «με ανεξάρτητη ή και ετερόδοξη οικονομική σκέψη μπορεί να εμπλουτίσει την οικονομική πολιτική».

Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές Ανδρέας Λοβέρδος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και οι βουλευτές της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και Θανάσης Μπούρας, ρωτούσαν τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, εάν συμφωνεί με όσα είχε δηλώσει στο παρελθόν ο Πρόεδρος της ενδεκαμελούς Επιστημονικής Επιτροπής του Αναπτυξιακού Συμβουλίου, Γιάν Κρέγκελ, ο οποίος δήλωνε ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να φτάσει σε ανάπτυξη όσο ακολουθεί το ευρώ».