Σόιμπλε σε Τσακαλώτο: Να τελειώνουμε, έχετε υποχρεώσεις το καλοκαίρι

Το διάλογο που είχε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο σχετικά με το δάνειο που ζήτησε η Ελλάδα από την Παγκόσμια Τράπεζα αποκάλυψε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Ο Σόιμπλε επιβεβαίωσε τη συζήτηση και μάλιστα υπογράμμισε πως είπε στον Έλληνα ομόλογό του, πως είναι αποκλειστική ευθύνη της Αθήνας το να ζητήσει ή όχι δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Παρά το γεγονός ότι- όπως είπε- είμαστε κοντά σε μια συμφωνία, ο κ. Σόιμπλε τόνισε πως προειδοποίησε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο πως πέρα από τις οποίες καθυστερήσεις, η Ελλάδα έχει υποχρεώσεις το καλοκαίρι και πρέπει να τελειώνουμε.

Να θυμίζουμε πως η Αθήνα εξέφρασε αίτημα έκτακτης χρηματοδότησης από την Παγκόσμια Τράπεζα που θα αποφέρει 450.000 θέσεις εργασίες μέσω ενός τριετούς πλάνου.

Εκπρόσωπος της Τράπεζας είχε δηλώσει πως η τελική απόφαση για το αν θα δοθούν δάνεια στην Ελλάδα θα ληφθεί από το Συμβούλιο Εκτελεστικών Διευθυντών. Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες όσον αφορά το πότε θα εξεταστεί σε αυτό το επίπεδο το ελληνικό αίτημα.

Η Παγκόσμια Τράπεζα συνήθως δανειοδοτεί μη ανεπτυγμένες ή αναπτυσσόμενες οικονομίες, έχοντας ως κύριες αποστολές την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής για τα φτωχότερα τμήμα του πληθυσμού. Παρέχει επίσης στήριξη για την ανάπτυξη ισχυρών θεσμών που υποστηρίζουν ένα σύγχρονο κράτος.
Σόιμπλε σε Τσακαλώτο: Να τελειώνουμε, έχετε υποχρεώσεις το καλοκαίρι Σόιμπλε σε Τσακαλώτο: Να τελειώνουμε, έχετε υποχρεώσεις το καλοκαίρι Reviewed by Dexi Extrem on 21:10 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: