01 Μαρτίου 2017

Κωνσταντίνος Πάντος: Άνθρωποι νοσηλεύονταν στην κλινική μου όταν έπεσαν μολότοφ

Σε άμεσο κίνδυνο τέθηκε η ζωή δεκάδων ασθενών αλλά και εργαζομένων σε ιδιωτική κλινική στο Χαλάνδρι όταν άγνωστοι δράστες στις 4.15 τα ξημερώματα της Τετάρτης επιτέθηκαν και πέταξαν βόμβα μολότοφ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι δράστες ήταν πέντε και αφού έσπασαν με πέτρες τη γυάλινη πόρτα της εισόδου, έριξαν βόμβα μολότοφ και τράπηκαν σε φυγή.

Από την επίθεση σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές ωστόσο όπως επισήμανε στο protothema.gr o ιδιοκτήτης της κλινικής – γυναικολόγος Κωνσταντίνος Πάντος, την ώρα της επίθεσης υπήρχε κόσμος που νοσηλευόταν στην κλινική!

Ήταν ευτύχημα που η επίθεση προκάλεσε μόνο μικρές υλικές ζημιές επεσήμανε ο κ. Πάντος ο οποίος ειδοποιήθηκε από τον φύλακα της  κλινικής και έσπευσε επί τόπου.

«Με πήραν τηλέφωνο στις 4 το πρωί και κατέβηκα κάτω. Ευτυχώς είχαμε και τον φύλακα, έχουμε κόσμο μέσα που νοσηλεύεται» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πάντος . Σημείωσε επίσης ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν πραγματοποιηθεί ανάλογα φαινόμενα, δεν έχει δεχτεί ποτέ απειλές και δεν πάει το μυαλό του σε κάποιον που θα μπορούσε να έχει προβεί στην συγκεκριμένη ενέργεια . «Εγώ ούτε απειλές είχα ποτέ, ούτε προβλήματα και μια χαρά δούλευα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Πρώτη φορά στα καλά καθούμενα. Και να πεις ότι κάνουμε κάτι κακό; Καλό κάνουμε, προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα ζευγάρια, αυτούς που έχουν ανάγκη ».

Ο γνωστός γυναικολόγος μετά το περιστατικό είναι πικραμένος και προσπαθεί να καταλάβει γιατί συνέβη αυτό το περιστατικό. «Είναι κρίμα να συγκεντρώνεσαι στην δουλειά σου , να αποδίδεις στο μέγιστο των δυνατοτήτων που έχεις και να σκέφτεσαι αν θα μου κάψουμε ή θα μου κάνουνε ζημιά. Δεν μπορώ να το καταλάβω γιατί έγινε».

Όπως ανέφερε αμέσως όλο το προσωπικό κινητοποιήθηκε προκειμένου να μπορέσει η κλινική να λειτουργήσει κανονικά «Ευτυχώς ήρθε όλο το προσωπικό και όλοι μαζί βάλαμε χέρι και το καθαρίσαμε γιατί από τις 7 το πρωί εμείς ξεκινάμε δουλειά. Είναι άσχημο συναίσθημα».

Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ έχει στην κατοχή της το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της κλινικής.