17 Μαρτίου 2017

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟ@ΤΣΟ ΚΑΒΑΛ! Μικρό καλάθι από τον Τσίπρα για τα αντίμετρα

Να υπερασπιστεί την ποιότητα των αντίμετρων και να αποκρούσει την σχετική κριτική επιχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή μετά την ερώτηση του Βασίλη Λεβέντη για τα προβλήματα στο εθνικό σύστημα υγείας.

Επιβεβαιώνοντας τις «χαμηλές πτήσεις» στις οποίες θα κινηθούν τα αντίμετρα είπε μεταξύ άλλων ότι ενδεχόμενη μείωση του ΦΠΑ δεν θα περάσει στους καταναλωτές.

«Ας μειώσουμε το ΦΠΑ και μετά τι; Αν το κάνουμε η μείωση δεν θα περάσει από τις μεγάλες αλυσίδες στους καταναλωτές. Αντίθετα πρέπει να γίνουν υποδομές που θα βοηθήσουν τους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά.

«Ας μη βιαζόμαστε και προτρέχουμε» είπε απαντώντας στον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων που είπε ότι αντί μειώσεων σε φορολογικούς συντελεστές τα θετικά μέτρα θα περιοριστούν σε σχολικά γεύματα.

«Δεν σας άρεσαν κάποια μέτρα με θετικό αντίκτυπο. Είπατε ότι το μέτρο για τα σχολικά γεύματα είναι ανούσιο. Εγώ λέω δεν είναι ανούσιο δυστυχώς. Είμαστε σε κατάσταση όπου στα 5 καταστροφικά χρόνια κρίσης πολλαπλασιάστηκε η φτώχεια. Είμαστε σε κατάσταση που πάνε παιδιά σε σχολεία χωρίς στα σπίτια να έχουν να τους δώσουν πλήρες πρωινό» είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, υπερασπίστηκε το πιλοτικό πρόγραμμα που ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή για γεύματα σε μαθητές.

«Τα σχολικά γεύματα σε 300.000 μαθητές δημοτικού - το μισό μαθητικό πληθυσμό - δεν είναι αμελητέα παρέμβαση» συνέχισε αναφορικά με τα αντίμετρα για να προσθέσει «όπως δεν είναι αμελητέα παρέμβαση να φροντίσουμε όχι μόνο για ηλικιωμένους αλλά και για τους νέους. Η συζήτηση περιορίζεται στις συντάξεις. Σημαντικές οι συντάξεις γιατί στην χώρα μας η σύνταξη δεν πάει μόνο για τις ανάγκες του συνταξιούχου αλλά και για τις ανάγκες του άνεργου παιδιού και εγγονιού. Πρέπει λοιπόν να υπάρξουν προγράμματα για την παιδική φτώχεια, για την στήριξη των νέων που θέλουν να κάνουν παιδιά. Εως τώρα στηρίζουμε το τρίτο παιδί ή το τέταρτο και όχι το πρώτο ή δεύτερο που είναι η πλειοψηφία. Δεν υπάρχει επίδομα για να πάνε όλα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς».

«Εμείς θέλουμε υποδομές όχι πυροτεχνήματα» κατέληξε ο πρωθυπουργός.