21 Μαρτίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Επεισόδια στην συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ - Δεν τους δέχτηκε ο Πάνος Σκουρλέτης

Νωρίτερα επικράτησε ένταση όταν δεν έγιναν δεκτοί από τον Πάνο Σκουρλέτη - Ως αντίδραση έκλεισαν την Σταδίου προκαλώντας κομφούζιο - Τελικά έγιναν δεκτοί από τον ΓΓ του ΥΠΕΣ, Κώστα ΠουλάκηΧωρίς δεσμεύσεις από την πλευρά του υπουργείο Εσωτερικών για την αποπληρωμή των χρημάτων που τους οφείλονται ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων στους δήμους που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες.

Όπως προειδοποίηση ο πρόεδρος του σωματείου τους σε περίπτωση που δεν υπάρξει λύση την επόμενη εβδομάδα, «θα προχωρήσουμε σε σκληρές κινητοποιήσεις».

Λίγο μετά τις 10 το πρωί προκλήθηκε ένταση, όταν ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης αρνήθηκε να τους συναντήσει και οι εργαζόμενοι απέκλεισαν την οδό Σταδίου.



Η αιφνιδιαστική κίνηση των εργαζομένων στους δήμους προκάλεσε αντιδράσεις από τους διερχόμενους οδηγούς.


Λίγο αργότερα πάντως, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Κώστας Πουλάκης κατέβηκε να τους συναντήσει. «Εγώ κι εσείς πληρωνόμαστε, αυτοί που μαζεύουν τα σκουπίδια δεν πληρώνονται», είπαν στον γραμματέα οι συγκεντρωμένοι και αυτός κάλεσε αντιπροσωπεία τους στο γραφείο του ώστε να συζητήσουν το ζήτημα.


Η Ομοσπονδία έχει προγραμματίσει, επίσης, συνάντηση με την πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, καθώς παρότι το άρθρο 25 του Ν. 2256/2017 ρυθμίζει το ζήτημα, ορισμένοι Επίτροποι του Ελεγκτικού Συμβουλίου εξακολουθούν να μην εγκρίνουν τα εντάλματα πληρωμής, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι, των οποίων οι συμβάσεις με τις ανανεώσεις υπερβαίνουν αθροιστικά το 24μηνο, να παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους δύο μήνες.





Χρήστος Χατζησπύρου
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ