14 Μαρτίου 2017

Εξαφανίστηκαν τρεις Τούρκοι πραξικοπηματίες που βρίσκονταν στην Ελλάδα

Φαίνεται πως οι δύο νεαροί Τούρκοι στρατιωτικοί που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στις 15 Φεβρουαρίου στην Αλεξανδρούλη, δεν ήταν μόνοι!

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται “το Βήμα”, οι δύο στρατιωτικοί συνοδεύονταν από τρεις ακόμα, επίσης καταζητούμενους πραξικοπηματίες, οι οποίοι φέρονται να έχουν εξαφανισθεί.

Οι τρεις Τούρκοι στρατιωτικοί ηλικίας από 35 ως 45 ετών, φαίνεται πως επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο από την Ορεστιάδα προς τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελίες της συνηγόρου των δύο κρατουμένων Τούρκων κυρίας Σταυρούλας Τομαρά, στη διάρκεια της μετακίνησής τους αυτής «χάθηκαν τα ίχνη τους και υπάρχουν ενδείξεις ότι συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές μέσα στο λεωφορείο».

Η εξαφάνισή τους και η αναποτελεσματική αναζήτησή τους ήταν αυτή που οδήγησε του δύο συνταξιδιώτες τους να ζητήσουν -για λόγους αυτοπροστασίας τους- «άσυλο» από τις ελληνικές αρχές.

Όπως σημειώνει η κυρία Τομαρά «οι πελάτες της (σ.σ. οι δύο νεαροί Τούρκοι που ζητούν πολιτικό άσυλο) την ενημέρωσαν τις τελευταίες ημέρες ότι δεν είχαν εισέλθει μόνοι τους στο ελληνικό έδαφος αλλά μαζί με άλλους τρεις καταζητούμενους από την ίδια μονάδα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Πρόκειται για τους Αχμέτ Χαμογλού, Γιουσέλ Οτζάν και Μουσταφά Οτζέν που αποφάσισαν να κινηθούν προς Θεσσαλονίκη με τοπικό λεωφορείο. Και από τότε οι δύο «συνάδελφοι» τους που ζήτησαν άσυλο αλλά και οι συγγενείς τους δεν φέρεται να έχουν κανένα νέο ή ίχνος «ύπαρξής» τους”.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από ένα στίγμα του κινητού τηλεφώνου τους προέκυψε ότι κάποιες ώρες αργότερα, μετά την εξαφάνισή τους, βρέθηκαν στην Αθήνα. Χωρίς άλλο στοιχείο για την διαδρομή που ακολούθησαν. Συγγενείς των «εξαφανισθέντων» στο ελληνικό έδαφος (σύμφωνα με τις καταγγελίες) εκφράζουν ανησυχία για την ζωή τους αφού δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να κατέληξαν σε τουρκικές φυλακές ή να έχουν δολοφονηθεί από πιστούς του Τούρκου προέδρου.

ΠΗΓΗ: Το Βήμα