22 Μαρτίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Ρουσόπουλος: "Σκευωρία το Βατοπέδι"-Άδειασμα Παπαγγελόπουλου: "Ήταν για μικρό διάστημα στην ΕΥΠ-Είναι γείτονας και οικογενειακός φίλος Τσίπρα"

Θοδωράκη δεν του θύμισες όμως του Νικολάκη ότι αυτός ούρλιαζε και συντηρούσε με Πρετεντέρη το θέμα επί 2 μήνες
Για υπόθεση του Βατοπεδίου μετά την αθωωτική απόφαση της Δικαιοσύνης, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρώην Υπουργός και στενός συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Θεόδωρος Ρουσόπουλος.
Ο κ. Ρουσόπουλος, είπε μεταξύ άλλων ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξαν παιχνίδι με το Βατοπέδι . «Προσπάθησαν να παίξουν ένα πολιτικό παιχνίδι, έφτιαξαν μια σκευωρία. Τα κατάφεραν. Απόδειξη είναι ότι επλήγησαν άνθρωποι, συνειδήσεις- ένα από αυτούς ήμουν και εγώ- και βεβαίως και η κυβέρνηση Καραμανλή» τόνισε και χαρακτήρισε την υπόθεση του Βατοπεδίου φούσκα και κατασκευασμένη σκευωρία.

Θύμισε μάλιστα ότι ο ίδιος και ο Βουλγαράκης δεν παραπέμφθηκαν καν, ενώ ο Κοντός που παραπέμφθηκε μαζί με Δούκα και Μπασιάκο, ζήτησε, μετά την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου ότι τα όποια αδικήματα έχουν παραγραφεί, με επιστολή του στον Πετσάλνικο ζήτησε να σχηματιστεί επιτροπή από δικαστές (όπως προβλέπει το Σύνταγμα) και να κρίνουν την υπόθεση. Ο Κοντός δεν πήρε καμία απάντηση  σε καμία από τις 3 επιστολές με τις οποίες έθετε το θέμα στον Πετσάλνικο, ώστε να μείνει χωρίς διερεύνηση το δήθεν σκάνδαλο και να μπορεί σήμερα το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλάνε για ευθύνες που δεν διερευνήθηκαν.

Αναφερόμενος στο επιχείρημα ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ίδιος ο Καραμανλής ανέλαβε την πολιτική ευθύνη άρα υπήρχε σκάνδαλο, θύμισε την επιστολή Καραμανλή στην προανακριτική του 2010 επί ΠΑΣΟΚ. Σε αυτήν έγραφε πως "ο πρωθυπουργός πρέπει να αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για ότι απασχολεί τον δημόσιο βίο έστω και αν πιστεύει πως δεν υπάρχουν επιλήψιμες συμπεριφορές πολιτικών προσώπων" 

Ο κ. Ρουσόπουλος ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν υπάρχουν υπόγειες διαδρομές Καραμανλή και Τσίπρα, ενώ ερωτηθείς για τα σενάρια επιστροφής του Κώστα Καραμανλή, έκανε λόγο για δημιουργήματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Μάλιστα στο σημείο αυτό άδειασε τελείως τον Παπαγγελόπουλο λέγοντας ότι "ήταν μόνο για μικρό διάστημα αρχηγός της ΕΥΠ, ενώ ήταν οικογενειακός φίλος και γείτονας με τον Τσίπρα"

«Μπορείτε να μου πείτε που θα είμαστε σε 5 χρόνια;» απάντησε σε ερώτηση για το αν αποκλείει την επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού.

«Θεωρώ ότι με τη συμπεριφορά του έχει στηρίξει και την προηγούμενη ηγεσία και τη σημερινή. Όλα τα υπόλοιπα δημιουργούν περισσότερο εσωκομματικό πρόβλημα ή ντόρο στα ΜΜΕ, παρά αποτελούν ουσία».

Όσον αφορά την επιστροφή του ίδιου στην πολιτική, είπε μεταξύ άλλων: «Είχα δουλειά πριν μπω στην πολιτική, έχω δουλειά και μετά. Την πολιτική την βλέπω ως προσφορά. Η έννοια αυτή υπήρχε και υπάρχει στη ζωή μου» .

«Υπήρχαν πολλοί οι οποίοι μας κατηγόρησαν, υπήρχαν λίγοι που στάθηκαν να δουν με σοβαρότητα τα θέματα» κατέληξε ο πρώην υπουργός.