14 Μαρτίου 2017

Αυτή είναι η σκηνή γκέι στην ταινία «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» που προκάλεσε σοκ [εικόνες & βίντεο]

Η περιβόητη σκηνή γκέι είναι μια «στιγμή» που έχει κάνει τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη και όλους τους πιστούς στον κόσμο να τρέμουν.
Η ταινία «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», που βγαίνει στις αίθουσες στα τέλη Μαρτίου, προκαλεί σκάνδαλο. Πράγματι, στην ταινία υπάρχει ένας υπαινιγμός για μια αναδυόμενη σχέση γκέι, μεταξύ δύο εκ των ηρώων. Ο ένας ερμηνεύεται από τον Josh Gad, ο οποίος δείχνει ενδιαφέρον για τον ήρωα Γκαστόν, τον οποίο ενσαρκώνει ο Luke Evans.

Δείτε τον γκέι υπανιγμό στην ταινία:






Οι πρώτες αντιδράσεις για την γκέη σκηνή ήρθαν από την Ρωσία. Ο ρώσος βουλευτής Vitaly Milonov ζήτησε να απαγορευθεί η προβολή της ταινίας στη Ρωσία γιατί «κάνει μια ωμή και ντροπιαστική προπαγάνδα για ανώμαλες σεξουαλικές σχέσεις». Ο Vitaly Milonov, ο οποίος δεν έχει δει την ταινία, κάλεσε τον υπουργό Πολιτισμού να πάρει μέτρα και να την απαγορεύσεις αν αποδειχθεί ότι περιέχει «στοιχεία ομοσεξουαλικής προπαγάνδας».


Πρόκειται για τον ίδιο βουλευτή που είχε εισάγει στη Δούμα τον νόμο του 2013 που καταδικάζει ποινικά κάθε προπαγάνδα ομοφυλοφιλική ενώπιον ανηλίκων και είχε ζητήσει να απαγορευθεί η είσοδος στη Ρωσία στο αφεντικό της Apple, Τομ Κουκ, ο οποίος δηλώνει ομοφυλόφιλος.

Αλλά η ταινία Η Ωραία και το Τέρας, στην οποία πρωταγωνιστεί η Εμμα Τόμσον, δεν προκαλεί σάλο μόνο στη Ρωσία. Ενας κινηματογράφος στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι δεν θα προβάλλει την ταινία, ενώ ο ευαγγελιστής πάστορας Franklin Graham κάλεσε τους πιστούς να την μποϊκοτάρουν.
Ο σκηνοθέτης της ταινίας Bill Condon παραδέχτηκε ότι η ταινία περιέχει «την πρώτη στιγμή, ανοιχτά γκέη» στην ιστορία των έργων Disney. «Είναι μια ωραία και μοναδική στιγμή σε μια ταινία Disney», είπε.

Oι δύο ηθοποιοί που σόκαραν με την «στιγμή γκέη»:


Ωστόσο, κριτικοί κινηματογράφου που είδαν την ταινία έγραψαν ότι δεν υπάρχει πραγματικά σχέση γκέη, αλλά ένα πιθανό υπονοούμενο. Επίσης, πολλοί χρήστες στο διαδίκτυο σχολίασαν ότι είναι περίεργο μια πιθανή ερωτική ιστορία μεταξύ δύο ανδρών να σοκάρει περισσότερο από τη σχέση μεταξύ μιας νεαρής κοπέλας και ενός τριχωτού τέρατος.

Η Audra McDonald, υπεύθυνη για το κάστινγκ της ταινίας, δήλωσε: «Η Disney δεν κάνει τίποτα το επαναστατικό. […] Οι ομοφυλόφιλοι πάντα υπήρξαν, τα ετερόφιλα ζευγάρια πάντα υπήρξαν. Το μόνο πράγμα που κάνει αυτή η ταινία είναι να οδηγεί τα φώτα πάνω τους. Στο κάτω κάτω εκπροσωπούν τον κόσμο όπως είναι πραγματικά. Πιστεύω ότι είναι ταυτόχρονα καλλιτεχνικό και απαραίτητο».


Αλλά ο πάστορας Franklin Graham έχει διαφορετική άποψη: «Προσπαθούν να επιβάλλουν την ομοφυλοφιλία στην καρδιά και το πνεύμα των παιδιών μας. Προσοχή! […] Η Disney έχει το δικαίωμα να κάνει ταινία και κινούμενα σχέδια. Είμαστε μια ελεύθερη χώρα. Αλλά ως χριστιανοί, έχουμε επίσης το δικαίωμα να στηρίζουμε την κοινωνία μας. Ελπίζω όλοι οι χριστιανοί να πουν όχι στην Disney. »
Στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, οι ιδιοκτήτες ενός σινεμά drive-in ανακοίνωσαν ότι δεν θα προβάλλουν την ταινία: «Αν δεν μπορώ να δω μια ταινία με τον Θεό ή τον Ιησού δίπλα μου, τότε δεν έχω κανέναν λόγο να την δείξω. Είμαστε πάνω απ'όλα χριστιανοί και δεν θα κάνουμε εκπτώσεις σε όσα μας διδάσκει η Βίβλος».


Μέτρα εναντίον της ταινίας παίρνουν και στην Μαλαισία, χώρα με πλειοψηφικό μουσουλμανικό πληθυσμό, αφού έκοψαν την συγκεκριμένη σκηνή. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου λογοκρισίας (LPF), Abdul Halim Abdul Hamid, δήλωσε στην καθημερινή εφημερίδα The Star ότι το έργο μπορούσε να προβληθεί «με μια μικρή λογοκρισία».

Η ταινία Η Ωραία και το Τέρας επικρίθηκε και στην Σιγκαπούρη, γειτονική χώρα της Μαλαισίας, όπου η χριστιανική κοινότητα κατηγόρησε την Disney ότι παρακάμπτει «τις υγιείς και κυρίαρχες αξίες». «Είναι απαραίτητο οι γονείς να ενημερώσουν τα παιδιά τους», δήλωσε ο επίσκοπος Rennis Ponniah, πρόεδρος του εθνικού συμβουλίου εκκλησιών της Σιγκαπούρης. Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στην Μαλαιδία και την Σιγκαπούρη και επιφέρει ποινές φυλάκισης και στις δύο αυτές χώρες.