12 Μαρτίου 2017

Ο Τραμπ απέλυσε τον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης

Ο επί 8 έτη εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Preet Bharara, ενημερώθηκε πως απαλλάσσεται τον καθηκόντων του παρά τις διαβεβαιώσεις που είχε λάβει από τον ίδιο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα ο Preet Bharara είχε συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ λίγο μετά την εκλογή του στον Προεδρικό θώκο και του είχε ζητηθεί να παραμείνει κανονικά στη θέση του ασκώντας τα καθήκοντά του. Όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο CBSN και επιβεβαίωσε μέσω twitter και ο ίδιος ο κ. Bharara, πριν από μερικές ημέρες του ζητήθηκε να παραιτηθεί κάτι το οποίο δεν αποδέχθηκε για να έρθει η σημερινή εξέλιξη.

Συγκεκριμένα στο μήνυμά του στο twitter o κ. Bharara αναφέρει: «Δεν παραιτήθηκα. Πριν από λίγο με απάλλαξαν. Το ότι υπηρέτησα τη συγκεκριμένη θέση για τόσα χρόνια θα αποτελεί την μεγαλύτερη τιμή της επαγγελματικής μου πορείας».

Ο κ. Bharara είναι ένας από τους 46 ομοσπονδιακούς εισαγγελείς που είχαν παραμείνει στη θέση τους από την Προεδρία Ομπάμα. Την Παρασκευή ο Jeff Sessions ζήτησε από τους 46 αυτούς εισαγγελείς να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους.