16 Μαρτίου 2017

Ερώτηση Παπακώστα για την ασφάλεια στην αποστολή δεμάτων

Θορυβημένη αναφορικά με την ασφάλεια της αποστολής δεμάτων, εμφανίζεται η βουλευτής της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα, μετά το περίεργο περιστατικό αποστολής δέματος βόμβας στον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με υποτιθέμενο αποστολέα τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη.

Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, η κα Παπακώστα, τονίζει ότι το εν λόγω περιστατικό εγείρει σοβαρά ερωτήματα ως προς τον έλεγχο που διενεργείται στις ταχυδρομικές αποστολές τόσο κατά την παράδοσή τους όσο και στο αεροδρόμιο πριν την αεροπορική τους μεταφορά.

Η ίδια εστιάζει στο γεγονός πως το ζήτημα αφορά στην ασφάλεια μεγάλου αριθμού υπαλλήλων, που έρχονται σε επαφή με τα δέματα κατά την μεταφορά τους, των παραληπτών αλλά και των υποτιθέμενων αποστολέων.

Παράλληλα, η βουλευτής της ΝΔ, υπογραμμίζει ότι το επίμαχο συμβάν γελοιοποίει τη χώρα, ενώ μπορεί όπως επισημαίνει να έχει και αρνητική επίδραση στις ελληνογερμανικές σχέσεις. «Πρέπει να διασφαλίζεται τόσο η εικόνα της χώρας όσο και του πολιτικού κόσμου», σημειώνει χαρατηριστικά .

Η βουλευτής της ΝΔ ζητά από τον Χρήστο Σπίρτζη, αναλυτική ενημέρωση ως προς τον τρόπο που ελέγχονται τα δέματα και οι λοιπές αποστολές για την αποφυγή αποστολής επικίνδυνου και περίεργου περιεχομένου, καθώς και πως διασφαλίζεται η ασφάλεια του υποτιθέμενου αποστολέα, του αποδέκτη και των υπαλλήλων που εμπλέκονται στην αποστολή.

Ναντίν Χαρδαλιά
skai.gr