Τι θα συμβεί αν δεν κλείσεις το κινητό στο αεροπλάνο-Γιατί χαμηλώνουν τα φώτα και δεν κατεβάζουν τις "κουρτίνες" των παραθύρων

Τους τελευταίους μήνες η Aegean λέει πλέον στις πτήσεις της ότι αρκεί τ κινητά να μπούν σε Flight mode

Flight mode. Η μία από τις πρώτες, βασικές... δουλειές που πρέπει να κάνει κανείς με το που πατήσει το πόδι του στο αεροπλάνο είναι να κλήσει το σήμα στο κινητό του. Να απενεργοποιήσει τόσο την τηλεφωνική γραμμή όσα και τα δεδομένα.

Μάλιστα, είναι κάτι που όλοι κάνουν αδιαμαρτύρητα καθώς σίγουρα κάποια στιγμή, κάπου, κάποτε έχει τύχει να ακούσουν μια από τις θεωρίες εκείνες που λένε ότι ένα ενεργοποιημένο κινητό μπορεί να ρίξει μια πτήσει, να «τρελάνει» τα όργανα του αεροπλάνου και άλλα παρόμοια.

Την απάντηση στο τι πραγματικά συμβαίνει δίνει ο πιλότος Κρις Φόστερ μιλώντας στην «Echo». Οπως ο ίδιος ισχυρίζεται, αν δεν κλείσει κάποιος το κινητό του, το πιθανότερο είναι να μην συμβεί τίποτα. Τα συστήματα στο πιλοτήριο είναι πλέον τόσο ανεπτυγμένα που τα κινητά τηλέφωνα δεν μπορούν να δημιουργήσουν παρεμβολές, όμως καλό θα ήταν να χρησιμοποιείται η λειτουργία πτήσης για παν ενδεχόμενο. Σύμφωνα με τον Φόστερ, σε μερικά χρόνια ίσως να μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί κανονικά το κινητό του.

Μεγάλο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν και άλλα στοιχεία που αποκαλύπτει ο πιλότος. Για παράδειγμα, ο πραγματικός λόγος που δεν κατεβάζουμε τις κουρτίνες κατά την απογείωση και κλείνουμε το τραπεζάκι της θέσης μας είναι για να γίνει ευκολότερη η έξοδος από το αεροσκάφος σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Το ίδιο ισχύει και για τον λόγο που σβήνουν τα φώτα πριν την προσγείωση, καθώς είναι σημαντικό τα μάτια των επιβατών να συνηθίσουν στο φυσικό φως εάν χρειαστεί να εκκενώσουν την καμπίνα άμεσα.

http://www.bovary.gr/escapes/4676/ti-tha-symvei-den-kleiseis-kinito-sto-aeroplano
Τι θα συμβεί αν δεν κλείσεις το κινητό στο αεροπλάνο-Γιατί χαμηλώνουν τα φώτα και δεν κατεβάζουν τις "κουρτίνες" των παραθύρων Τι θα συμβεί αν δεν κλείσεις το κινητό στο αεροπλάνο-Γιατί χαμηλώνουν τα φώτα και δεν κατεβάζουν τις "κουρτίνες" των παραθύρων Reviewed by Dexi Extrem on 15:03 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: