22 Μαρτίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-ΕΡΤ: Τους πήρε τα σώβρακα ο Άδωνις και μόλις έφυγε άφησαν τον Βέττα να τον βρίζει

Κόντρα είχαν, μπροστά και πίσω από τις κάμερες, σε πρωινή, ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας.
Ο κ. Γεωργιάδης ήταν καλεσμένος στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ και αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό τον αποκάλεσε: «καιροσκόπο, τυχοδιώκτη, ανεύθυνο και παλιόπαιδο», ενώ επανέλαβε ότι «πρέπει να φύγει σήμερα». «Και να ξέρει ο κ.Τσίπρας, ότι επειδή καθυστερεί, είναι στα όρια να πάρει τη χώρα στο λαιμό του».

Πάντα λέμε ότι οι υπογραφές που βάζει μια ελληνική κυβέρνηση, δεσμεύουν την ελληνική δημοκρατία και άρα η όποια επόμενη ελληνική κυβέρνηση πρέπει να το λαμβάνει υπόψιν, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ, εμείς θα τηρήσουμε την συμφωνία γιατί πάντα λέμε ότι οι υπογραφές που βάζει μια ελληνική κυβέρνηση, όχι η παρούσα, οποιαδήποτε, δεσμεύουν την ελληνική δημοκρατία και άρα η όποια επόμενη ελληνική κυβέρνηση πρέπει να το λαμβάνει υπόψιν, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κύριος Γεωργιάδης, σχολιάζοντας το ζήτημα που έχει προκύψει είπε ακόμα πως «η δήλωση του κυρίου Σαπέν για το ΔΝΤ διαψεύστηκε από το ίδιο το Ταμείο, η δήλωση του κυρίου Σόιμπλε δεν λέει αυτό το πράγμα, λέει ότι η σημερινή αντιπολίτευση θα πρέπει να σεβαστεί την συμφωνία και να έχει κάνει κάποιου είδους δήλωση ότι θα σεβαστεί την συμφωνία, διότι τα μέτρα είναι και για μετά την θητεία αυτής της κυβέρνησης». 

«Η ΝΔ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δεν είπαμε ούτε ότι θα καταργήσουμε το μνημόνιο με έναν νόμο και ένα άρθρο, ούτε go back madam Merkel, ούτε ότι θα εξορίσουμε την τρόικα», πρόσθεσε και συμπλήρωσε πως «η δήλωση του κ. Σόιμπλε δεν μας αφορά, αυτά είναι θέματα λυμένα».

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην ΕΡΤ, επισήμανε ακόμα πως «στην Ελλάδα δεν έχουν υπογραφεί μελλοντικά μέτρα από την αντιπολίτευση» και τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα του κυρίου Τσίπρα».

Δεν μπορεί ποτέ ο κύριος Σόιμπλε να επιβάλει σε ένα κοινοβούλιο πώς θα κινηθεί, είπε ακόμα και κατέληξε διερωτώμενος εάν είναι τυχαίο που ανακινήθηκε τώρα το θέμα: «Προσωπικά, πιστεύω ότι όλο αυτό το θέμα το έχει προκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον κ. Σκουρλέτη και ο Φίλης και ξαφνικά οι δανειστές»;


Την ώρα που ο κ.Γεωργιάδης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή, ο κ. Βέττας βρισκόταν πίσω από τις κάμερες, περιμένοντας μετά το διαφημιστικό διάλειμμα να καθίσει στο πάνελ της εκπομπής, με τον κ. Γεωργιάδη να απευθύνεται και σε εκείνον.

Στη συνέχεια, ο κ. Βέττας κάθισε στο πάνελ, στη θέση του κ.Γεωργιάδη απαντώντας: «Βλέπεις ενδεικτικά παραδείγματα ανθρώπων, οι οποίοι έχουν μηδενική, πολιτική άποψη και πρόταση, την οποία όμως δίνουν με απίστευτη πληθώρα λέξεων και φράσεων. Εμείς, στη δική μας περιοχή αυτούς τους λέμε πολιτικούς τενεκέδες».


Εν συνεχεία, ο κ.Γεωργιάδης σχολίασε για την τοποθέτηση του κ.Βέττα: «Και εδώ ο σχολιασμός του Βέττα εν τη απουσία μου....Σωκράτης "εν τη απουσία μου επιτρέπω και να με δείρουν"…»