12 Μαρτίου 2017

ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΜΩΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΩΛΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ! «Χυδαία, σκληρή συμπεριφορά» -Τι είπε η Τουρκάλα υπουργός που απελάθηκε από την Ολλανδία

Τον «οικτρό» τρόπο, με τον οποίο της συμπεριφέρθηκαν στην Ολλανδία κατήγγειλε η Τουρκάλα υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων, Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά, η οποία απελάθηκε από τη χώρα.

Οι ολλανδικές αρχές δεν επέτρεψαν στην Καγιά να μπει στο τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ και την ανάγκασαν να επιστρέψει στη Γερμανία, από όπου είχε φτάσει οδικώς όταν η Ολλανδία δεν επέτρεψε να προσγειωθεί στη χώρα η πτήση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η Καγιά επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη και στις πρώτες της δηλώσεις έκανε λόγο για χυδαία και σκληρή συμπεριφορά από τις ολλανδικές αρχές. «Η συμπεριφορά αυτή απέναντι σε μια γυναίκα υπουργό είναι οικτρή», πρόσθεσε. «Καταδικάζουμε αυτό που συνέβη χθες το βράδυ, μας στέρησαν βασικά μας δικαιώματα. Πέντε μέλη της ομάδας μας τέθηκαν υπό κράτηση, του συμπεριφέρθηκαν με αγένεια, δημοσιογράφοι δέχθηκαν επιθέσεις από την αστυνομία», είπε ακόμη η Καγιά.

«Πήγα στην Ολλανδία για να συναντήσω τους πολίτες μας στο προξενείο μας. Δεν χρειάζομαι να πάρω άδεια για αυτό», επέμεινε η Τουρκάλα υπουργός.