20 Μαρτίου 2017

Αρτέμης Σώρρας: "Δεν κρύβεται, φοβάται για τη ζωή του" λέει ο δικηγόρος του!

Ο Αρτέμης Σώρρας δεν... κρύβεται αλλά προστατεύεται καθώς έχει δεχτεί απειλές για τη ζωή του! Αυτό υποστήριξε με δηλώσεις του στο newsit.gr ο συνήγορος υπεράσπισής του, Βασίλης Νουλέζας κι ενώ ο πελάτης του είναι "εξαφανισμένος" για τέταρτη ημέρα από την στιγμή που δικαστήριο της Πάτρας αποφάσισε την οκταετή κάθειρξη εκείνου και της συζύγου του.
«Ο κ. Σώρρας δεν κρύβεται απλά έχει εξουσιοδοτήσει εμένα για τις ενέργειες. Όταν είναι η κατάλληλη στιγμή και νιώσει ασφαλής θα εμφανιστεί. Έχει δεχτεί απειλές κατά της ζωής του. Διαβάστε τις ανακοινώσεις της ΑΝΤΙΦΑ και υπενθυμίζω πως έχουν γίνει 150 επιθέσεις στα γραφεία του κόμματος και έχουν μπει εκρηκτικοί μηχανισμοί. Η ορθότητα της απόφασης αμφισβητείται με το ένδικο μέσο το οποίο ασκήσαμε. Το μόνο που έχω να σας πω είναι ότι η απόφαση είναι υπέρμετρα αυστηρή και εξοντωτική. Οποισδήποτε άλλος Έλληνας κι αν ήταν θα είχε αθωωθεί», μας είπε ο δικηγόρος του.

Στη συνέχεια ο συνήγορος του αυτοαποκαλούμενου "σωτήρα" και διαχειριστή των 600 δισεκατομμυρίων ευρώ, ανέλυσε τα επόμενα βήματα της υπόθεσης.

Είπε χαρακτηριστικά: «Κατέθεσα έφεση κατά της ερήμην καταδικαστικής απόφασης του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων σήμερα, κατά της απόφασης που επέβαλλε ποινή οκτώ ετών και κάθειρξη και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων πέντε ετών. Αύριο θα ασκηθεί η αίτηση αναστολής της ποινής με βάσει τον 497 του κώδικα δικονομίας ζητώντας την αναστολή της τέλεσης της ποινής έως ότου εκδικαστεί η έφεση που θα ζητήσουμε να προσδιοριστεί. Ο Αρτέμης Σώρρας δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν τέλεσε εκείνος και πολύ περισσότερο η γυναίκα του το αδίκημα.Η αλήθεια θα διαλάμψει στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Κατηγορεί τη Δικαιοσύνη για πραξικόπημα καθώς υπήρχε κώλυμα στο πρόσωπο του συνηγόρου υπεράσπισής του και παρίστατο σε άλλο εφετείο κακουργημάτων και απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής που θα μπορούσε να δικάσει τη δεύτερη μέρα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο newsit.gr.

Ακούστε αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο συνήγορος του Αρτέμη Σώρρα


Εκθρόνιση από την Ελλήνων Συνέλευσις;
Παράλληλα, δυνατότητα να... ρίξουν τον επικεφαλής της Ελλήνων Συνέλευσις διατηρούν τα μέλη του κόμματος, εφόσον υπάρχει τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση. Σε αυτή την περίπτωση θα γίνουν... εκλογές για ανάδειξη νέου προέδρου.

«Δεν έχουμε κόμμα. Είμαστε πολιτικός φορέας. Κινούμαστε κανονικά και χωρίς τον κ. Σώρρα. Υπάρχει εσωτερικός κανονισμός. Όσες υποχρεώσεις έχουν τα μέλη θα τις κάνουν. Ό,τι κάναμε μέχρι τώρα θα το κάνουμε και από εδώ και πέρα. Για να καταστεί ο κ. Σώρρας μη επικεφαλής αυτό γίνεται μετά από αμετάκλητη απόφαση του δικαστηρίου. Καταλαβαίνετε πως στην πρωτόδικη απόφαση που υπάρχει δεν γίνεται αυτό. Με λίγα λόγια ο κ. Σώρρας παραμένει πρόεδρος. Για υποθετική κατάσταση δεν μπορώ να σας απαντήσω. Σε δεύτερο βαθμό θα κριθεί η απόφαση εκ νέου. Υπάρχουν διαδικασίες εφόσον καταδικαστεί τελεσίδικα, μέσω του συνεδρίου να εκλεγεί νέος πρόεδρος», ανέφερε μιλώντας στο newsit.gr ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Θεοδωρόπουλος.

Ακούστε αναλυτικά όλα όσα δήλωσε


Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης
newsit.gr