24 Μαρτίου 2017

ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΟΛΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ! Deutsche Bank: Τα χρόνια της κρίσης οι καταναλωτικές δαπάνες στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά… 190%

Με την Ελλάδα ασχολείται το σημερινό σχόλιο του Ulrich Stephan, επικεφαλής επενδύσεων για τους ιδιώτες και εταιρικούς πελάτες της Deutsche Bank.


Το γεγονός ότι η Ελλάδα υποβαθμίστηκε σε αναδυόμενη από ανεπτυγμένη αγορά το 2013, είναι το αποτέλεσμα εσφαλμένων οικονομικών πολιτικών και τεράστιων χρεών, σημειώνει ο Dr Stephan. Η κρίση οδήγησε στην κατάρρευση του χρηματιστηρίου της Αθήνας περίπου κατά 34% τα τελευταία πέντε χρόνια, με τον χρηματοοικονομικό κλάδο να δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα, εμφανίζοντας απώλειες 99% στο διάστημα αυτό, αναφέρει το ependisinews.

Αυτό, όμως, που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση στον τραπεζίτη της Deutsche Bank είναι ότι στην πενταετία αυτή, οι καταναλωτικές δαπάνες στην Ελλάδα \
αυξήθηκαν κατά 190%. Η μεγαλύτερη ζήτηση καταγράφηκε σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως είναι οι πάνες. Δύσκολα μπορεί κανείς να «κόψει» τα προϊόντα αυτά, ακόμα και στις δύσκολες εποχές, καταλήγει ο Dr Stephan.

http://www.moneypress.gr/?p=51310