14 Μαρτίου 2017

«Eρευνα» σε βάρος του ανώτατου συμβούλου του Τραμπ, Στιβ Μπάνον, για διπλοεγγραφή σε εκλογικούς καταλόγους

Έρευνα σε βάρος του επικεφαλής στρατηγικής του Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον για εκλογική απάτη διεξάγουν οι αρχές σύμφωνα με πληροφορίες της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post.
H έρευνα διατάχθηκε επειδή ο Μπάνον, ο οποίος είναι πλήρες μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στο Λευκό Οίκο, γράφτηκε στους εκλογικούς καταλόγους της Φλόριντα, ενώ έχει κατοικία στη νότια Καλιφόρνια και έμενε τακτικά στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον.

Ο Μπάνον γράφτηκε στους εκλογικούς καταλόγους στο Μαϊάμι, δηλώνοντας ως τόπο διαμονής ένα έρημο, υπό κατεδάφιση σπίτι, το οποίο νοίκιαζε παλαιότερα για να το χρησιμοποιεί η τρίτη πρώην σύζυγός του, Νταιάν Κλόεζι, αλλά εκείνος είχε πει ψέμματα στον ιδιοκτήτη ότι ζούσε ο ίδιος εκεί, απλώς ταξίδευε συχνά.

Η Washington Post αναφέρει διάφορα περίεργα περιστατικά που έγιναν στην κατοικία αυτή, αλλόκοτους επισκέπτες, δυνατούς θορύβους τη νύχτα, καθώς και ζημιές δεκάδων χιλιάδων δολαρίων από πόρτες που κλειδώθηκαν ή αφαιρέθηκαν εντελώς μέχρι καταστροφές με κάποιο «οξύ» σε μια μπανιέρα.

Η δήλωση ψευδών πληροφοριών για την εγγραφή σε εκλογικούς καταλόγους τιμωρείται στη Φλόριντα με έως και πέντε χρόνια φυλάκιση.

Ωστόσο, ο Μπάνον δεν ψήφισε στη Φλόριντα, άρα μειώνονται οι πιθανότητες να του απαγγελθούν κατηγορίες. Αργότερα διεγράφη απ’ τους εκλογικούς καταλόγους της Φλόριντα επειδή ήταν εγγεγραμμένος σε δύο μέρη.