15 Μαρτίου 2017

Από την Εύβοια στη λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes

O Γεώργιος Μάρκος γεννήθηκε ως Γεώργιος Μουτσάνας το 1941 στην Εύβοια. Είναι ο ιδρυτής της Εταιρείας Marcus and Millichap, στην οποία είναι Πρόεδρος μέχρι σήμερα. Είναι ανάμεσα στους 10 πλουσιότερους Έλληνες στον κόσμο και η περιουσία του υπολογίζεται από το περιοδικό Forbes σε $ 1,04 δισεκατομμύρια.

Η Εταιρεία Marcus and Millichap είναι η μητρική εταιρεία ενός διαφοροποιημένου ομίλου επιχειρήσεων ακινήτων, υπηρεσιών, επενδύσεων και ανάπτυξης. Είναι επίσης πρόεδρος της  Essex Property Trust (μια δημόσια επιχείρηση επένδυσης οικογενειακών ακινήτων). Ήταν ένας από τους αρχικούς ιδρυτές και διευθυντές της Τράπεζας Plaza Commerce και της Greater Bay Bancorp, που είναι και τα δύο δημόσια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Το 1945 μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες με τους γονείς και την αδελφή του. Αποφοίτησε από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο με Β.Α. πτυχίο στα Οικονομικά. Είναι επίσης απόφοιτος του Harvard Business School of Owners/Presidents Management Program και του Leadership Program του Πανεπιστημίου Georgetown.

Συμμετέχει επίσης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο, στο φιλανθρωπικό οργανισμό International Orthodox Christian Charities, στο Leadership 100, στο The Elios Society και στο National Hellenic Society. Είναι επίσης μέλος των FAITH και AHEPA.

Επιπλέον, είναι μέλος σε πολλές πολιτικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης της AHI Business Network, του Διοικητικού Συμβουλίου του National Multi-Housing Council και του Real Estate Routable. Συν-ίδρυσε και ήταν πρόεδρος της DYNAMIS, της επιτροπής πολιτικής δράσης για την προώθηση των Ελληνοαμερικανών για αιρετό αξίωμα. Έχει λάβει πολλά βραβεία μεταξύ των οποίων το Βραβείο Oxi Day, το Βραβείο Axion, το βραβείο από το Catholic Charities CYO για το Σημαντικό Φιλανθρωπικό του Έργο, το Ανθρωπιστικό Βραβείο Πατριάρχης Αθηναγόρας, και το βραβείο Πρόσωπο της Χρονιάς από το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Ο Γεώργιος Μάρκος  και η σύζυγός του, Judy ζουν στο Los Altos Hills, στην Καλιφόρνια. Έχουν τέσσερα παιδιά: τη Μαίρη Τζέιν, τον Τζον, τη Δήμητρα και την Αλεξάνδρεια.

https://www.ellines.com/erga-ellinon/33503-apo-tin-euboia-sti-lista-disekatommuriouchon-tou-forbes/