21 Μαρτίου 2017

H Τερέζα Μέι πόζαρε για τη Vogue: Γιατί τσακώνεται με τον σύζυγό της, ποιος μαγειρεύει, πόσα παίρνει

ια τον φακό της θρυλικής φωτογράφου Ανι Λίμποβιτς πόζαρε η Τερέζα Μέι, για χάρη της αμερικανικής Vogue, ενώ αποκάλυψε μία διαφορετική πλευρά της, μιλώντας και για τη ζωή με τον σύζυγό της.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό, επέμεινε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν απλά «τζέντλεμαν», όταν της έπιασε το χέρι, ενώ περπατούσαν έξω από τον Λευκό Οίκο στην επίσκεψή της εκεί. Ενα στιγμιότυπο, που είχε συζητηθεί πολύ.

«Θα κατεβαίναμε μία ράμπα και είπε ότι ίσως θα ήταν λίγο άβολο», είπε η Μέι για εκείνο το περιστατικό του Ιανουαρίου, όταν εκείνη έγινε η πρώτη ξένη ηγέτης που επισκέφθηκε τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Νομίζω ότι στην πραγματικότητα ήταν τζέντλεμαν», είπε στην Vogue, ενώ σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι τα πήγαν καλά οι δυο τους. «Εννοώ, προφανώς έχει... ήταν μία εντυπωσιακή εκλογική νίκη, δεδομένου ότι είναι κάποιος που δεν είχε εμπλακεί με την πολιτική», πρόσθεσε.

Καβγάς για το τηλεκοντρόλ  

Η Μέι μίλησε στο περιοδικό και για τη ζωή με τον σύζυγό της, τραπεζίτη Φίλιπ. Οπως αποκάλυψε ο πιο συχνός καβγάς τους αφορά- όπως στα περισσότερα ζευγάρια- το ποιος θα κρατά το τηλεκοντρόλ και το τι θα δουν στην τηλεόραση. Εκείνος προτιμά ιστορικές εκπομπές, αλλά εκείνη θέλει να δει την αστυνομική σειρά NCIS.

«Εγώ μαγειρεύω, εκείνος βάζει τα πιάτα στο πλυντήριο», πρόσθεσε, αν και όπως είπε ο σύζυγός της την εξέπληξε φτιάχνοντας «πολύ καλό ριζότο με μανιτάρια», καθώς από τότε που ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργού έχει λιγότερο χρόνο για μαγείρεμα.

Το παντελόνι των 1.000 λιρών

Στη συνέντευξη η Μέι ρωτήθηκε και για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφασή της να φορέσει ένα δερμάτινο παντελόνι αξίας σχεδόν 1.000 λιρών, για τη φωτογράφιση συνέντευξης σε περιοδικό εφημερίδας.

«Σε όλη την πολιτική καριέρα μου οι άνθρωποι σχολιάζουν αυτά που φοράω. Είναι κάτι που συμβαίνει και πρέπει να το αποδεκτής. Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να απολαμβάνω τη μόδα. Και νομίζω ότι είναι σημαντικό να μπορείς να δείξεις ότι μία γυναίκα μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά και ταυτόχρονα να την ενδιαφέρουν τα ρούχα», απάντησε.

Πόσα παίρνει

Οι απολαβές της φτάνουν τις 142.000 λίρες, όπως είπε όταν ρωτήθηκε σχετικά.

«Παίρνω δύο μισθούς. Πληρώνομαι ως μέλος του κοινοβουλίου και ως πρωθυπουργός. Αν τα προσθέσεις, υποθέτω ότι ο κόσμος το ξέρει, προκύπτουν 142.000 λίρες», είπε.

Η σύγκριση με την Θάτσερ

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός μίλησε και για τη διαρκή σύγκριση με τη μοναδική άλλη γυναίκα που υπήρξε πρωθυπουργός της χώρας, την Μάργκαρετ Θάτσερ.

«Η Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν μοναδική. Εγώ είμαι η Τερέζα Μέι και κάνω τα πράγματα με τον δικό μου τρόπο», πρόσθεσε.