14 Μαρτίου 2017

Ο εμπαιγμός… πίσω από τα non papers

Η κυβέρνηση Τσίπρα ψάχνει απεγνωσμένα το περιτύλιγμα για να πλασάρει ξανά στην κοινή γνώμη τα σκληρά μέτρα που έχει ήδη συμφωνήσει με τους δανειστές.

Του Σπύρου Καπράλου

Ή για να είμαστε πιο σαφείς, προσπαθεί για μία ακόμη φορά να δώσει ένα ισχυρό άλλοθι στους βουλευτές της «να βάλουν πλάτη» στη Βουλή, να ψηφίσουν το πακέτο με ένα και μοναδικό στόχο: να κρατήσουν τις καρέκλες τους.

Η περιβόητη «περήφανη διαπραγμάτευση» βούλιαξε στη λάσπη της ακινησίας, της ανικανότητας και της καθυστέρησης με αποτέλεσμα ο λογαριασμός για τους πολίτες να ανεβαίνει καθημερινά. Τρίτο μνημόνιο, capital controls, 9 δισ. ευρώ επιπλέον φόροι, αιώνιο υπερταμείο, αυτόματος κόφτης για μισθούς και συντάξεις ήταν τα δυσμενή αποτελέσματα των δύο τελευταίων χρόνων. Και έπεται συνέχεια… όσο συνεχίζουν αυτή την αδιέξοδη στρατηγική, την καθυστέρηση της β’ αξιολόγησης σε συνδυασμό με την πολιτική τους ανεπάρκεια.

Το επικοινωνιακό σόου που έχουν στήσει με τους εκπροσώπους των δανειστών να μπαινοβγαίνουν στο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας έχει γυρίσει μπούμερανγκ για τους εμπνευστές του. Η κοινωνία έχει φτάσει στα όρια της. Οι παραγωγικές τάξεις βρίσκονται σε αδιέξοδο, οι υγιείς μικρομεσαίες επιχειρήσεις αδυνατούν πλέον να αντεπεξέλθουν σε βασικές υποχρεώσεις και οι νέοι επιστήμονες αναζητούν την τύχη τους κάπου αλλού… στην Ευρώπη.

«No way out» που θα έλεγε σε άπταιστα αγγλικά ο κ. Τσακαλώτος. Η κυβέρνηση απτόητη πανηγυρίζει και με τα γνωστά προπαγανδιστικά non papers προσπαθεί να διαστρεβλώνει τα πάντα, μάλλον να κοροϊδέψει τον εαυτό της. Διότι, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και σύντομα οι πολίτες θα αντιμετωπίσουν τα επόμενα μέτρα της διακυβέρνησης Τσίπρα π.χ μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων…

Και μπροστά σ΄ αυτή την σκληρή αποτύπωση τίθεται το εξής ερώτημα: Μπορεί η κυβέρνηση να αναστρέψει τη σημερινή δυσμενή κατάσταση;

Η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Όχι.

Έχουν πολλάκις υποβληθεί σε τεστ αξιοπιστίας και ικανότητας και έχουν πάρει βαθμό κάτω από τη βάση.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν έγκαιρα προειδοποιήσει για το σημερινό αδιέξοδο. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι αν είχαν εισακουστεί, τότε θα είχαν αποφευχθεί πολλά από εκείνα που ο κ. Τσίπρας αντιμετωπίζει σήμερα ως τετελεσμένα.

Τώρα έρχεται ο νέος λογαριασμός… και οι κυβερνώντες συνεχίζουν να εμπαίζουν τους πολίτες και για όσα συμβούν άμεσα και για όσα έρχονται μετά το 2019. Πώς είναι δυνατόν τα αρνητικά μέτρα που παραδέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να έχουν μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο;

Τα ψέματα τελειώνουν…

Εκλογές χθες, για να υπάρξει ένα αισιόδοξο αύριο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαθέτει και το σχέδιο και την αποφασιστικότητα για να βγούμε από την κρίση μία ώρα αρχύτερα.

* Ο κ Σπύρος Καπράλος είναι Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας

ΠΗΓΗ:capital.gr