15 Μαρτίου 2017

O Ερντογάν που καμάρωνε με τη φανέλα της Εθνικής Ολλανδίας έδωσε εντολή ακύρωσης της αδελφοποίησης Κωνσταντινούπολης-Ρότερνταμ

Ο «πόλεμος της τουλίπας» ανάμεσα σε Τουρκία και Ολλανδία εξελίσσεται, όμως οι σχέσεις των δύο χωρών δεν ήταν πάντα εχθρικές.
Σε φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στον τουρκικό Τύπο το 2012, ο Ρετζέπ Ταγίπ ποζάρει γεμάτος καμάρι με τη φανέλα των «οράνιε» και βγάζει φωτογραφίες με τον Μαρκ Ρούτε, τον οποίο επί της παρούσης «πυροβολεί».

Συγκεκριμένα, ήταν 6 Νοεμβρίου του 2012 με τον Μαρκ Ρούτε να επισκέπτεται τον Τούρκο Πρόεδρο στην Άγκυρα και να του χαρίζει μία φανέλα της Εθνικής Ολλανδίας παρουσία του Ντιρκ Κάιτ, ο οποίος τότε αγωνιζόταν στη Φενέρμπαχτσε. Ήταν μία επίσημη επίσκεψη στο πλαίσιο της 400ης επετείου των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών.

Δείτε τις φωτογραφίες από το laciverthaber.com:




enikos.gr

Εντολή Ερντογάν για «ακύρωση» της αδελφοποίησης Κωνσταντινούπολης-Ρότερνταμ

«Δεν μπορούμε να είμαστε αδελφοί με αυτούς τους ανθρώπους», διεμήνυσε ο «Σουλτάνος» σε σημερινή του ομιλία

Το δημοτικό συμβούλιο της Μητροπολιτικής Περιοχής της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε στις 15 Μαρτίου ομόφωνα τον τερματισμό του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης της πόλης με το Ρότερνταμ, μετά από τηλεφωνική εντολή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Hurriyet.

O Τούρκος πρόεδρος δήλωσε σε σημερινή ομιλία του ότι έδωσε εντολή στον πρωθυπουργό της χώρας, Μπιναλί Γιλντιρίμ να ακυρώσει τη συμφωνία αδελφοποίησης των δύο πόλεων, λόγω της έντασης στις σχέσεις Τουρκίας-Ολλανδίας που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

«Το είπα στον πρωθυπουργό μας εχθές το βράδυ. Του ζήτησα να ενημερώσει άμεσα στον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης να ακυρώσει τη συμφωνία αδελφοποίησης με το Ρότερνταμ μονομερώς, αφού είναι αδύνατον για εμάς να γίνουμε αδελφοί με τέτοιους ανθρώπους», είπε συγκεκριμένα ο Ερντογάν μιλώντας σε συγκέντρωση στο Αφιόν.

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας, Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά, εμποδίστηκε από την αστυνομία της Ολλανδίας να φτάσει στο τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ στις 11 Μαρτίου, αφού προηγουμένως της είχε απαγορευτεί να εισέλθει στη χώρα στο πλαίσιο της εκστρατείας για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

Νάνσυ Κουλούρα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ