17 Μαρτίου 2017

Απίστευτο λαμόγιο! Αποκάλυψη WSJ: Ο Μάικλ Φλιν έπαιρνε χρήματα και από την Ρωσία!

O πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ είχε λάβει περισσότερα από 50.000 δολάρια από ρωσικές εταιρίες 

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ, αντιστράτηγο εν αποστρατεία Μάικ Φλιν.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal ο Μάικ Φλιν δεν είχε πάρει μόνο από τους Τούρκους χρήματα, αλλά είχε εισπράξει περισσότερα από 50.000 δολάρια από ρωσικές εταιρίες, λίγο πριν ενταχθεί στην προεκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ, τον Φεβρουάριο του 2016.


Όπως αναφέρει η εφημερίδα ο Μάικ Φλιν είχε εισπράξει το ποσό των 11.25 δολαρίων από ρωσική αεροπορική εταιρία μεταφοράς φορτίων, στην οποία είχε απαγορευθεί να κάνει δουλειές με τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ), καθώς είχε εμπκλακεί σε σκάνδαλο διαφθοράς.

Ανάλογο ποσό, επίσης το φθινόπωρο του 2015, σύμφωνα με την WSJ, είχε λάβει και από τη ρωσική εταιρία κυβερνοασφάλειας Kaspersky.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα τον Δεκέμβριο του 2015 ο Μάικ Φλιν έλαωε 33.750 δολάρια από το ρωσικό δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today.


Την περασμένη Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έμαθε μόλις την περασμένη εβδομάδα ότι ο πρώην σύμβουλος του σε θέματα εθνικής ασφάλειας, Μάικλ Φλιν εργαζόταν ως παρασκηνιακός πολιτικός μεσάζων της τουρκικής κυβέρνησης, παρόλο που το θέμα ήταν εν γνώση της ομάδας του Τραμπ πριν την ανάληψη των προεδρικών του καθηκόντων.

Ο Φλιν, όπως είχαν αποκαλύψει οι New York Times είχε διατελέσει λομπίστας εκπροσωπώντας τα συμφέροντα της τουρκικής κυβέρνησης, λαμβάνοντας περισσότερα από 500.000 δολάρια κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, ακόμη και κατά την διάρκεια που ήταν σύμβουλος του Τραμπ.