24 Μαρτίου 2017

WSJ: Ο Μάικλ Φλιν είχε υποσχεθεί στον Ερντογάν να του παραδώσει τον ιμάμη Γκιουλέν

Ο αποπεμφθείς σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Μαικλ Φλιν, είχε υποσχεθεί σε Τούρκους αξιωματούχους, με τους οποίους συναντήθηκε προεκλογικά, ότι θα παραδώσει στην Τουρκία τον Ιμάμη Γκιουλέν.

Ως γνωστόν η κυβέρνηση Ερντογάν έχει ζητήσει την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί ως υπαίτιο για το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016.

Η αποκάλυψη γίνεται από την εφημερίδα Wall Street Journal, δημοσιογράφοι της οποίας συνομίλησαν με στελέχη της εκστρατείας Τραμπ, που παραβρέθηκαν στην συνάντηση.

Ενας εξ αυτών είναι ο πρώην διευθυντής της CIA Τζέιμς Γούλσι.

Η αποκάλυψη είναι συγκλονιστική, καθώς -όπως είναι ήδη γνωστό- ο Φλιν είχε πληρωθεί με χιλιάδες δολάρια από την τουρκική κυβέρνηση, τα οποία του είχε δώσει Τούρκος επιχειρηματίας μέσω της επιχείρησής του.

Οπως υπενθυμίζει το mignatiou.com ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου Τραμπ είχε γράψει πληρωμένο άρθρο σε αμερικανική εφημερίδα, με το οποίο εκθείαζε τη στρατηγική σημασία της Τουρκίας.\




Πηγή: WSJ: Ο Μάικλ Φλιν υποσχέθηκε στον Ερντογάν να του παραδώσει τον ιμάμη Γκιουλέν | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/327163/wsj-o-maikl-flin-yposhethike-ston-erntogan-na-toy-paradosei-ton-imami-gkioylen#ixzz4cHTNskZf