12 Απριλίου 2017

Βρετανίδα που συμμετείχε σε μουσικό σεμινάριο στην Κοζάνη δώρισε στην πόλη 1000 βινύλια και cd

Η Fiona Mancey Jones από το Χαρογκέιτι της βόρειας Αγγλίας παρέδωσε ως δωρεά στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κοζάνης 1000 τίτλους κλασικής μουσικής σε βινύλιο, CDs και μουσικά έντυπα.

Η ίδια είναι μουσικός και είχε έρθει για πρώτη φορά στην Κοζάνη πριν από τέσσερα χιόνια για να παρακολουθήσει ως εκπαιδευόμενη μαθήματα φλάουτου στο Διεθνές Σεμινάριο μουσικής με καλλιτεχνικό διευθυντή τον σημερινό πρόεδρο της βιβλιοθήκης και αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Παναγιώτη Δημόπουλο.

«Η Φιόνα έμαθε για την προσπάθεια μας να εμπλουτίσουμε την μικρή μουσική συλλογή που διαθέτει η βιβλιοθήκη μας ενόψει και της μεταφοράς της στο νέο κτίριο και αποφάσισε να βοηθήσει με πολύ πρακτικό τρόπο», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Κοζάνης, Παναγιώτης Δημόπουλος.


Η νεαρή μουσικός ζήτησε από τους μαθητές της χορωδίας και του Ωδείου, όπου διδάσκει, να προσφέρουν από το περίσσευμά τους δίσκους μουσικής και μουσικά έντυπα που θα προοριζόταν για την νέα βιβλιοθήκη της Κοζάνης.

Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και μέσα σε λίγο χρόνο συγκεντρώθηκαν 1000 περίπου έντυπα, δίσκοι και CDs όπου με πρωτοβουλία και έξοδα της δωρήτριας μεταφέρθηκαν στην Κοζάνη.


Η Fiona Mancey Jones αγαπά την Κοζάνη, νοιώθει χαρούμενη για την προσφορά της στην βιβλιοθήκη της πόλης και όπως αποκάλυψε το καλοκαίρι θα επανέλθει στην Κοζάνη αλλά αυτή τη φορά με τους μαθητές της προκειμένου να συμμετάσχουν όλοι μαζί σε μαθήματα κλασσικής μουσικής.


«Η παραπάνω δωρεά καθώς και άλλες μικρότερες που έχουμε λάβει αποτελούν αφορμή για την σύσταση τμήματος μουσικής βιβλιοθήκης» δήλωσε ο Παναγιώτης Δημόπουλος και πρόσθεσε: «οι μαθητές των ωδείων μας θα μπορούν να συμβουλεύονται τα μουσικά έντυπα και να ακούν μουσικά κομμάτια σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο».

Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο σημαντικές βιβλιοθήκες της Ελλάδας, κυρίως λόγω του μεγάλου αριθμού παλιών βιβλίων που περιέχει, των χειρόγραφων, του αρχειακού υλικού αλλά και του όγκου της σύγχρονης συλλογής της.