16 Απριλίου 2017

Μύκονος: Ψήνουν αρνιά στην Ψαρού με μενού 90 ευρώ - ΦΩΤΟ

Αντί για ξαπλώστρες η παραλία γέμισε με λάκκους και κάρβουνα για τον οβελία - Τι θα απολαύσουν οι εκλεκτοί πελάτες του NammosΗ Κυριακή του Πάσχα επιβάλει ψήσιμο του οβελία, τσούγκρισμα αβγών και γλέντι με χορό.

Από την παράδοση αυτή δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση η Μύκονος αν και το συγκεκριμένο έθιμο - θα μπορούσε κάποιος να πει - ίσως να μην ταιριάζει με την αισθητική του νησιού.

Εντούτοις ως καλό «χωνευτήρι» το «νησί των ανέμων» μπορεί να αφομοιώσει τα πάντα και ειδικά όταν μιλάμε για την Ψαρού, την παραλία των επωνύμων.

Έτσι στην παραλία που το καλοκαίρι σφύζει από ξαπλώστρες που φτάνουν μέχρι την ακροθαλασσιά, σήμερα δεσπόζουν οι λάκκοι με τα κάρβουνα για τα αρνιά που θα απολαύσουν οι πελάτες του Nammos.

















Επειδή, όμως, η Ψαρού παραμένει Ψαρού και το Nammos παραμένει Nammos, το μενού δεν θα μπορούσε παρά να κοστίζει 90 ευρώ. Τι θα απολαύσουν οι πελάτες του διάσημου εστιατορίου; Για πρώτο πιάτο κολοκυθάκια τηγανητά και κοκορέτσι ενώ το κυρίως πιάτο περιλαμβάνει κριθαράκι γιουβέτσι με μάγουλα από μοσχάρι γάλακτος πλαισιωμένο με αρνί στη σούβλα. Για επιδόρπιο, τέλος, το μενού έχει μπουφέ γλυκών.

Αυτό που δεν έχει το μενού είναι η σαμπάνια, η οποία πιθανότατα θα «πρωταγωνιστήσει» για άλλη μια φορά στο γλέντι που αναμένεται να ακολουθήσει.








Παναγιώτης Σουρέλης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ