12 Απριλίου 2017

ΠΟΓΚΡΟΜ ΠΟΛΑΚΗ! «Ξήλωσαν» προϊστάμενο στο ΚΕΕΛΠΝΟ επειδή είχε γνώμη και ήξερε πολλά

Από προϊστάμενος στο γραφείο Προσωπικού στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί 12 συναπτά έτη, ο κ. Μανούσος Ρουσάκης, βρέθηκε προ ημερών σε μια υπηρεσία ουσιαστικά ανενεργή. Κι όπως λέει ο ίδιος και οι συνάδελφοί του στο σωματείο εργαζομένων (ΣΕΚΕΕΛ), δεν είχε προηγηθεί καμία αστοχία ή ανεπάρκειά του αλλά η μόνη αιτία είναι ότι ήταν στη 3μελή επιτροπή αξιολόγησης των 5000 αιτήσεων για τις προσλήψεις που ακύρωσε ο κ. Παύλος Πολάκης.


"Με στοχοποίησαν εδώ κι ένα χρόνο που ανέλαβε ο κ. Ρόζενμπεργκ και μίλαγα για όσα αφορούσαν την διεύθυνσή μου, δηλαδή τα μισθολογικά των νοσηλευτών στις ΜΕΘ -που είναι απλήρωτοι για τις εφημερίες Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου- αλλά και για άλλα θέματα που αφορούσαν το αντικείμενό μου αλλά και το Σωματείο...", μας λέει ο κ. Ρουσάκης.

Και δίπλα του όσο μίλαγε, κουνούσαν με κατάφαση τα κεφάλια τους δεκάδες συνάδελφοί του στο Κέντρο.

Το iatropedia επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ και πήρε την εξής απάντηση: "Ουδέν σχόλιο. Υπάρχουν αποφάσεις του ΔΣ".

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΣΕΚΕΕΛ, με τον οποίο είχαμε αποκλειστική συνέντευξη την περασμένη Πέμπτη, κορυφώνει με δηλώσεις του την αντιπαράθεση για την εταιρία φύλαξης του κεντρικού κτηρίου του Κέντρου. Όπως λέει, παίρνουν 700.000 ευρώ για 2 μήνες (!) ενώ με μια πρόχειρη έρευνα των εργαζομένων σε άλλες εταιρείες φύλαξης, δείχνει ότι θα μπορούσαν να έχουν τις ίδιες υπηρεσίες φύλαξης με 70% λιγότερα χρήματα!

"Ενώ οι εργαζόμενοι στο ΚΕΕΛΠΝΟ είναι απλήρωτοι, δαπανούν 700.000 ευρώ χωρίς να έχει γίνει διαγωνισμός για την επιλογή εταιρίας και χωρίς να έχει υπογραφεί επισήμως σύμβαση!", καταγγέλλει ο κ. Σταμάτης Πουλής.

Δείτε εδώ ΣΕΚΕΕΛ (1) τα της αμοιβής της εταιρίας.

Και καλεί ανοιχτά το ΣΕΥΥΠ να επέμβει με ελέγχους για το θέμα, όπως άλλωστε θα έπρεπε να έχει γίνει από τη αρχή που υπήρξε η πρώτη καταγγελία.

Η κ. Ιωάννα Παυλοπούλου, διευθύντρια στις Παρεμβάσεις στην Κοινότητα του ΚΕΕΛΠΝΟ, επιβεβαιώνει την ίδια ώρα ότι έχουν ατονίσει σε βαθμό επικίνδυνο όλες οι ενημερώσεις, προληπτικές ενέργειες, ακόμα και η διανομή συρίγγων στην κοινότητα των οροθετικών με ανυπολόγιστες συνέπειες...

Όσο για το θέμα των τροφίμων και του γάλακτος βρεφικής ηλικίας στα κέντρα σίτισης που είχε καταγγείλει ο κ. Πουλής στο iatropedia, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να βοηθήσουν ιδιώτες και ΜΚΟ αλλά αυτό δεν θεωρείται λύση καθώς πρόκειται για προγράμματα του ΚΕΕΛΠΝΟ, δηλαδή της Πολιτείας!

Διαβάστε παρακάτω το δελτίο τύπου των εργαζομένων:

Σήμερα 12 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου του Σωματείου Εργαζομένων ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. αναφορικά με το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία του Οργανισμού σε διαχειριστικό, επιστημονικό και εργασιακό επίπεδο.
Οι Εργαζόμενοι καταγγείλαμε το γεγονός ότι την στιγμή που κρίσιμες δράσεις και υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας καταρρέουν ελλείψει χρηματοδότησης από την Διοίκηση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., την στιγμή που εκατοντάδες Εργαζόμενοι διεκδικούν τη νόμιμη και δεδουλευμένη εργασία τους βρισκόμενοι σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, την στιγμή που Ιατροί και Νοσηλευτές παραιτούνται από τις Μ.Ε.Θ. λόγω της οικονομικής τους υποβάθμισης, την ίδια στιγμή η Διοίκηση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. πληρώνει με Εκατομμύρια Ευρώ εταιρεία φύλαξης της οποίας η παρουσία δεν έχει καμία νομιμοποιητική βάση, χωρίς σύμβαση, όρους και πλαίσιο λειτουργίας που να διαφυλάττει την τήρηση της νομιμότητας εντός του Οργανισμού.
Η συγκεκριμένη καταγγελία αποτελεί ένα ζήτημα το οποίο έχει όχι μόνο σοβαρή οικονομική διάσταση, αλλά και εξίσου σημαντική ποινική, καθότι η εν λόγω εταιρεία έχει πλήρη, συνεχή και ανεξέλεγκτη πρόσβαση, επί 24ωρου βάσεως, στο σύνολο των χώρων του κτιρίου όπου φυλάσσονται δημόσια έγγραφα, μητρώα, πρωτόκολλα και αρχεία, μεταξύ των οποίων έγγραφα προσωπικών και ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.
Το Σωματείο Εργαζομένων έχει ήδη καταγγείλει συγκεκριμένα περιστατικά στην Άμεση Δράση και έχει κινήσει τις απαραίτητες Νομικές διαδικασίες προκειμένου να ενημερώσει την Δικαιοσύνη και να επικρατήσει η Νομιμότητα.
Η διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας με όρους διαφάνειας και αποτελεσματικότητας είναι το μοναδικό μέλημα των Εργαζομένων. Φαινόμενα αδιαφάνειας, δίωξης συναδέλφων, απαξίωσης του επιστημονικού έργου του Οργανισμού και εργασιακής υποβάθμισης θα μας βρουν αντιμέτωπους με κάθε νόμιμο μέσο που διαθέτουμε.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων

Μαρία Τσιλιμιγκάκη
http://www.iatropedia.gr/eidiseis/xilosan-proistameno-sto-keelpno-epeidi-eiche-gnomi-kai-ixere-polla/78935/