10 Απριλίου 2017

Φόβος για βεντέτα στα Ανώγεια: Εξαφανίστηκε η οικογένεια του φονιά

Μεγάλη αστυνομική δύναμη βρίσκεται από χθες, Κυριακή, στα Ανώγεια Ρεθύμνου για την αποφυγή βεντέτας ανάμεσα σε δύο οικογένειες όπου ο 54χρονος δράστης πυροβόλησε για κτηματικές διαφορές τον 24χρονο πρώτο ξάδελφό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο πρωτοξάδελφα, κτηνοτρόφοι στο επάγγελμα, εδώ και έξι μήνες λογομαχούσαν και τσακώνονταν για ένα βουνό όπου και οι δύο έβγαζαν τα πρόβατά τους.

To θύμα

Χθες το απόγευμα, πάνω στον τσακωμό τους, ο 54χρονος πυροβόλησε τον 24χρονο ξάδελφό του στο στήθος σκοτώνοντάς τον, με αποτέλεσμα η τοπική κοινωνία να «παγώσει» από το φονικό.


Σύμφωνα με κατοίκους των Ανωγείων, κάτι τέτοιο είχε να συμβεί 100 χρόνια όταν πάλι για κτηματικές διαφορές, σκοτώθηκαν άνθρωποι από δύο οικογένειες, μόνο που τότε δεν ήταν συγγενείς όπως τώρα.

Ο δήμαρχος των Ανωγείων, Μανώλης Καλλέργης, μιλώντας στο protothema.gr υπογράμμισε πως σήμερα τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα, αλλά περιμένουν την κηδεία στις τέσσερις το μεσημέρι στο νεκροταφείο του χωριού.

«Σήμερα έχουμε ησυχία, τα πράγματα είναι καλύτερα και μέχρι την κηδεία θα είναι ήσυχα.. Στις 4 θα μεταφέρουν τον νεκρό στο νεκροταφείο. Αυτό που προέχει σήμερα είναι η κηδεία, μετά η διαχείριση με την αστυνομία. Υπάρχει μεγάλη αστυνόμευση στην περιοχή μας. Οι συγγενείς του δράστη έχουν εξαφανιστεί από το χωριό» είπε ο δήμαρχος Ανωγείων.


Ένας κάτοικος του χωριού ο κ. Γιάννης που γνωρίζει και τους δύο, υπογράμμισε ότι η ένταση ανάμεσα στο θύμα και τον δράστη υπήρχε εδώ και έξι μήνες αλλά δεν περίμενε κανείς ότι θα έβγαιναν τα όπλα.

«Σήμερα είναι ήρεμα τα πράγματα γιατί είναι η κηδεία. Αυτοί τσακώνονταν για έναν τόπο στο βουνό, δηλαδή αυτοί οι δύο έβγαζαν τα πρόβατά τους στη μια πλευρά του βουνού και ο άλλος από την άλλη. Μοιράζονταν στη μέση το βουνό και ο ένας ήθελε περισσότερο από τον άλλον… εδώ και έξι μήνες γινόταν αυτή η δουλειά. Σε έναν καβγά τραβάει ο ένας το πιστόλι και θέλει να παίξει μια πιστολιά και τελικά χτυπήθηκε ο νεαρός και πέθανε. Δεν ήταν δηλαδή ότι πήγε για να τον σκοτώσει. Ο δράστης έχει πέντε παιδιά και είναι παντρεμένα δυο-τρία. Η οικογένεια του φονιά έχει φύγει από το χωριό. Τα πράγματα είναι δύσκολα από τώρα και μετά. Αυτό είχε να συμβεί 100 χρόνια ακριβώς στο χωριό, με ένα παρόμοιο περιστατικό όχι όμως με συγγενείς. Εύχομαι να μην γίνει τίποτα, αυτό παρακαλάμε όλοι στο χωριό» είπε χαρακτηριστικά.

Χρήστος Χατζησπύρου
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ