11 Απριλίου 2017

ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΣΚΑ! Αναρχικοί έστησαν κοντέινερ-«πολιτικό περίπτερο» στην πλατεία Εξαρχείων

Σημείο ενημέρωσης και συντονισμού «ενάντια στην κρατική καταστολή, τις μαφίες και τον κοινωνικό κανιβαλισμό», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση


Ένα κοντέινερ πάνω σε τέσσερις τσιμεντόλιθους «κοσμεί» από το Σάββατο την πλατεία Εξαρχείων , στο κέντρο της Αθήνας. Ποιος είναι ο σκοπός που εξυπηρετεί; Την ενημέρωση όσων δεν αναγνωρίζουν την πάσης φύσεως εξουσία. Το κοντέινερ στήθηκε από αναρχικούς και θα λειτουργεί ως «περίπτερο» ενημέρωσης «ενάντια στην κρατική καταστολή, τις μαφίες και τον κοινωνικό κανιβαλισμό», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

Από το Σάββατο μέχρι και σήμερα, ουδείς από την κυβέρνηση και το αρμόδειο υπουργείο έχει αντιδράσει. Το κοντέινερ τοποθετήθηκε σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πρωτεύουσας, δίχως να υπάρξει κανένας περιορισμός, άδεια ή ενόχληση για τα άτομα που συμμετείχαν στην «επιχείρηση».

Όπως αποδεικνύεται, τα Εξάρχεια παραμένουν ένα... ξεχωριστό κρατίδιο στο κέντρο της Αθήνας, παρ' ότι ο αρμόδιος υπουργός, κ. Τόσκας, δηλώνει πως ακολουθεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την καταπολέμηση ενός φαινομένου που συντηρείται επί δεκαετίες.

Και μπορεί επί δεκαετίες να δρουν άφοβα παντός τύπου ομάδες στην περιοχή, ωστόσο η παρουσία ενός Κοντέινερ «συντονισμού και ενημέρωσης» είναι κάτι το πρωτοφανές.

Η σχετική ανακοίνωση καταλήγει:
«Βασική επιδίωξη του «πολιτικού περιπτέρου» αποτελεί η παρουσία συντρόφων/-ισσών στην πλατεία, η εδαφικοποίηση δηλαδή της παρουσίας ενός αγωνιστικού πληθυσμού στον δημόσιο χώρο και οι δυναμικές που θα γεννήσει αυτή η νέα σύνθεση της ανθρωπογεωγραφίας.

Συνέλευση για την  επανοικειοποίηση των Εξαρχείων».