20 Απριλίου 2017

ΚΛΑΨΤΕ! Φωτίου: Κάνουμε προσλήψεις μέσω ΔΕΗ γιατί η αρχαιολογία είναι βαριά βιομηχανία της Ελλάδας

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιχείρησε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το θέμα των προσλήψεων στην ΔΕΗ για αρχαιολογικές υπηρεσίες.


Είπε: «Μια από τις βαριές βιομηχανίες του ελληνικού κράτους είναι η αρχαιολογία, γι’ αυτό κάνουμε αυτές τις προσλήψεις μέσω ΔΕΗ».

Η κα Φωτίου είπε ακόμα: «Εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια σε 16 μήνες. Δεκαέξι μήνες μείνανε, σε 16 μήνες θα βγούμε από το μνημόνιο – τον Αύγουστο του ’18 - με την ίδια σύνταξη εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια».

Πρόσθεσε: «Θα μειώσουμε την προσωπική διαφορά στις συντάξεις, αφορά το 1/3 των συνταξιούχων, είναι επώδυνο και πολιτικά ζημιογόνο το μέτρο, είναι το 1% του ΑΕΠ, αλλά άλλο 1% θα είναι κοινωνικά μέτρα ύψους 1,8 δισεκ. ευρώ. Εμείς δώσαμε την εν μέρει 13η σύνταξη το Δεκέμβριο».

Η Κα Φωτίου μίλησε επίσης για «εξαναγκασμό» και χαρακτήρισε την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης ως το πιο δύσκολο κομμάτι για την κυβέρνηση, με ένα μπρα ντε φερ Ευρωπαίων – ΔΝΤ σε σημείο που οι Ευρωπαίοι έδωσαν το δικαίωμα του βέτο στο ΔΝΤ, και καθυστέρησαν την αξιολόγηση .

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στο ΔΝΤ, παρατηρώντας ότι δεν έκανε ποτέ σωστή πρόβλεψη , αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας πως το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου έφεραν το ΔΝΤ και «δεν δικαιούνται να κουνάνε το δάχτυλο». «Ο λαός να μην πάθει την ίδια αμνησία… Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ο μοναδικός που έφερε το ΔΝΤ στην Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά.