18 Απριλίου 2017

Πτώση ελικοπτέρου στην Τουρκία - Νεκρά όλα τα μέλη της εκλογικής επαρχίας που ψήφισε «Όχι» [βίντεο]

Νεκροί είναι και οι δώδεκα επιβαίνοντες του ελικοπτέρου της τουρκικής αστυνομίας, όλοι μέλη της εκλογικής επιτροπής, το οποίο συνετρίβη στην επαρχία Τούντσελι, της ανατολικής Τουρκίας.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνείου της επαρχίας, το ελικόπτερο μετέφερε επτά αστυνομικούς, έναν δικαστή, έναν υπαξιωματικό του στρατού και τρία μέλη πληρώματος, που συμμετείχαν σε εκλογική επιτροπή, στη συγκεκριμένη επαρχία, η οποία ψήφισε «Όχι» με συντριπτική μάλιστα πλειοψηφία στο τουρκικό δημοψήφισμα.

«Εκτιμούμε πως το ελικόπτερο έπεσε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κυβερνείου, όπου μιλούν για τα αίτια του δυστυχήματος.

Το ελικόπτερο, τύπου Sikorsky S-70, συνετρίβη σε ορεινή περιοχή σε υψόμετρο 2.500μ.

Είχε απογειωθεί στις στις 11:40 και εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ δέκα λεπτά αργότερα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η επαρχία Τουντσελί στο δημοψήφισμα της Κυριακής ψήφισε με 80,4% «Οχι» και 19,6% «Ναι».


Κακοκαιρία και όχι τρομοκρατική ενέργεια η πιθανή αιτία 

Αποκλείεται η τρομοκρατική ενέργεια ως πιθανή αιτία της συντριβής του στρατιωτικού ελικοπτέρου της τουρκικής αστυνομίας, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

«Δεν μιλάμε για κανενός είδους εξωτερική παρέμβαση στο περιστατικό. Κατά τα φαινόμενα, η συντριβή προκλήθηκε από κακές καιρικές συνθήκες», δήλωσε ο Σοϊλού, σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό NTV.

Πρόσθεσε δε, πως η επαφή μέσω ασυρμάτου με το ελικόπτερο χάθηκε 8 λεπτά μετά την απογείωση του.

«Οι συντεταγμένες του σημείου συντριβής καθορίστηκαν σε ύψος 2.500μ. Αλλά το οδικό δίκτυο εκεί ήταν περίπλοκο και τα μέλη σωστικών συνεργείων χρειάστηκε να περπατήσουν για 2,5 ώρες στα βουνά... Δώδεκα συμπατριώτες μας σκοτώθηκαν. Αυτή είναι μεγάλη απώλεια για μας», κατέληξε ο Τούρκος υπουργός.