12 Απριλίου 2017

Μητσοτάκης: Ψηλά στην πολιτική μας προτεραιότητα η οδική ασφάλεια [εικόνες]

Σε εκδήλωση της ΝΔ με τίτλο «Προσέχω - Ο δρόμος για την Ασφάλεια», όπου και παρουσιάστηκε το σχέδιο του κόμματος για την οδική ασφάλεια, μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχουμε συνολική υποχρέωση να αναδείξουμε το ζήτημα της οδικής ασφάλειας χωρίς να περιμένουμε μια τραγική αφορμή», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Όπως ανέφερε, «η οδική ασφάλεια ψηλά στην πολιτική μας προτεραιότητα».


«Δεν υπάρχει γονιός που να μην ανησυχεί όταν τα παιδιά του πιάνουν το τιμόνι. Δυστυχώς τα στατιστικά στοιχεία είναι πολύ ανησυχητικά», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θέλουμε να μειώσουμε κατά 50% τα τροχαία ατυχήματα στα επόμενα 10 χρόνια», είπε περιγράφοντας τον στρατηγικό στόχο της Ν.Δ.


«Έχουμε εκπονήσει, σε συνεργασία με ειδικούς, ένα στρατηγικό σχέδιο οδικής ασφάλειας, το οποίο κινείται σε έξι άξονες. Θα πω μόνο ότι το σχέδιο αυτό αντιμετωπίζει και τα ζητήματα της εκπαίδευσης και τα ζητήματα της αστυνόμευσης και τα ζητήματα των υποδομών, τα ζητήματα των ελέγχων, τα ζητήματα των πρώτων βοηθειών, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το ΕΚΑΒ και πόσο γρήγορα ή πόσο αργά μάλλον καταφέρνει να φτάνει στα ατυχήματα», πρόσθεσε.

Τέλος, ανέφερε ότι η ΟΝΝΕΔ θα βρεθεί στους δρόμους τις επόμενες δύο ημέρες, μοιράζοντας φυλλάδια στα διόδια, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για το ζήτημα της οδικής ασφάλειας.