19 Απριλίου 2017

ΓΕΛΟΙΑ! Γαλλία: Η Μαρίν Λεπέν ζήτησε να βγάλουν τη σημαία της Ευρώπης από το πλατό πριν μιλήσει [εικόνες]

Καλεσμένη στην εκπομπή «Αύριο πρόεδρος», στο πρώτο γαλλικό κανάλι, όπως και οι 10 υπόλοιποι υποψήφιοι πρόεδροι, η Μαρίν Λεπέν ζήτησε από το κανάλι να βγάλει την σημαία της ΕΕ που υπήρχε στο βάθος και το αίτημα έγινε δεκτό.

Αυτό ανακοίνωσε το κανάλι το βράδυ της Τρίτης, 18 Απριλίου, την ώρα της συνέντευξης μαζί της. «Για να δεχθείτε να συμμετάσχετε στην εκπομπή, Μαρίν Λεπέν μας ζητήσατε να αποσύρουμε την ευρωπαϊκή σημαία η οποία βρισκόταν πίσω σας» είπε ο παρουσιαστής Gilles Bouleau, στην αρχή της εκπομπής, ενώ η συνάδελφός του Anne-Claire Coudray έκανε λόγο για «συμβολική κίνηση».

«Θέλω να είμαι πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας, όχι της ευρωπαϊκής Κομισιόν. Πιστεύω ότι η ΕΕ έκανε πολύ κακό στη χώρα μας, σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, εξαφάνισε τα σύνορα...», απάντησε η ακροδεξιά ηγέτης.
«Αυτό θα είναι και το πρώτο μέτρο που θα πάρω: να επιστρέψω τα εθνικά σύνορα στους Γάλλους», πρόσθεσε.
Και όταν την ρώτησαν ποιό θα μπορούσε να είναι το «λάθος» της αν αποτύχει να εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας, η ακροδεξιά ηγέτης είπε χαμογελώντας ειρωνικά: «Δεν έχω φίλους δημοσιογράφους».


Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο μηνιαίο περιοδικό «Causeur» Απριλίου, η Μαρίν Λεπέν δήλωσε ότι «θα απαγορεύσει την ευρωπαϊκή σημαία από τα δημόσια κτίρια». Η ευρωπαϊκή σημαία σε γαλάζιο χρώμα με κίτρινα αστέρια έχει αποσυρθεί από τα κτίρια δημαρχείων όπου οι δήμαρχοι ανήκουν στο ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο.