18 Απριλίου 2017

Έναν χρόνο αήττητος ο Λευτέρης Πετρούνιας!

Συμπλήρωσε 365 ημέρες αήττητος ο Έλληνας χρυσός  Ολυμπιονίκης του Ρίο και θέλει να έχει ανάλογη συνέχεια και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Κλουζ της Ρουμανίας, που αρχίζει την Τετάρτη (19/04).


Ήταν τέτοια μέρα, πριν από ένα χρόνο, που ο Λευτέρης Πετρούνιας έχανε για τελευταία φορά την 1η θέση, στο προ-Ολυμπιακό test event που είχε γίνει στο Ρίο. Τότε είχε πάρει την 2η θέση, πίσω από τον Βραζιλιάνο Ολυμπιονίκη του Λονδίνου, Αρτούρ Ζανέτι. Από εκείνη τη στιγμή και μετά ο Πετρούνιας είναι ο μόνιμος “κατακτητής” της κορυφής, σε όλες τις διοργανώσεις που έλαβε μέρος.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης των κρίκων κατέκτησε διαδοχικά το χρυσό μετάλλιο, τον Μάιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βέρνης, ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πριν από 1,5 μήνα και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού πριν από τρεις εβδομάδες. Τώρα, ετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Κλουζ της Ρουμανίας, που αρχίζει αύριο.

Αυτή πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Έλληνας “άρχοντας των κρίκων” πετυχαίνει κάτι τέτοιο. Έχει επαναλάβει ένα αήττητο σερί, από τον Μάρτιο του 2015 έως και πέρυσι τέτοια μέρα, που έχασε στο προ-Ολυμπιακό test event.

Τότε και μέσα σε 13 μήνες, είχε κατακτήσει διαδοχικά έξι τίτλους: στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονπελιέ (Απρίλιος ?15), στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (Μάιος ?15), στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού (Ιούνιος ?15), στο διεθνές γκραν πρι του Σομπατέλι (Σεπτέμβριος ?15), στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γλασκόβης (Οκτώβριος ?15) και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχα (Μάρτιος ?16). Κοινώς, ο Λευτέρης Πετρούνιας μέσα σε δύο χρόνια, είχε μόνο μια 2η θέση κι αυτή σε έναν ημι-επίσημο αγώνα. Σε όλες τις άλλες διοργανώσεις επί 24 μήνες σάρωσε τα χρυσά μετάλλια.