18 Απριλίου 2017

Στο σκαμνί δύο αστυνομικοί για πλαστογραφία – Αλλαξαν τους βαθμούς στα απολυτήριά τους

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν δύο αστυνομικοί από τη Βόρεια Ελλάδα με την κατηγορία της απάτης και της πλαστογραφίας.


Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης παραπέμπει τους αστυνομικούς στο αρμόδιο εφετείο, με ξεχωριστά βουλεύματα, καθώς όπως φαίνεται αλλοίωσαν τους βαθμούς των απολυτηρίων τους, προκειμένου να προσληφθούν.

Πρόκειται για αστυνομικούς από τη Βόρεια Ελλάδα, που πέτυχαν σε διαγωνισμούς το 2000 για την πρόσληψη ειδικών φρουρών, προσκομίζοντας απολυτήρια Λυκείου, στα οποία κατηγορούνται ότι είχαν «αλλοιώσει» προηγουμένως τις βαθμολογίες τους.

Ο πρώτος φέρεται ότι αύξησε από «16» σε «19» τον γενικό βαθμό του απολυτηρίου, ενώ ο δεύτερος εμφανίζεται να έχει αποφοιτήσει με γενικό βαθμό «19,5» ενώ η πραγματική του βαθμολογία ήταν μόλις «14,2».

Υπό αυτές τις συνθήκες, εισέπραξαν αποδοχές, που για την τελευταία 15ετία κυμαίνονται -κατά περίπτωση- από 275.000 έως 310.000 ευρώ, ποσά που συνιστούν ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο.

Ωστόσο, δεν πρόκειται για μοναδικές περιπτώσεις καθώς πρόσφατα, δύο συνάδελφοί τους κάθισαν στο σκαμνί για απάτη και πλαστογραφία και καταδικάστηκαν σε εξαγοράσιμες ποινές φυλάκισης 4 και 6 ετών, αντίστοιχα.

Πλαστά πτυχία ή δικαιολογητικά με τα οποία διορίστηκαν στο Δημόσιο φαίνεται ότι προσκόμισαν και δημόσιοι υπάλληλοι, όπως προκύπτει από δικογραφίες που εκκρεμούν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.