Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Κατάθεση Λασκαράκη για "κλωτσιές και απειλές" - Απόφαση από Τρίτη

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι η εκδίκαση της υπόθεσης του Ολυμπιακού στην Πειθαρχική της ΕΠΟ. Από Τρίτη και μετά αναμένεται η απόφαση.

Το πρωί (11:00) της Δευτέρας θα κατατεθούν τα υπομνήματα, με τον Ολυμπιακό να αναμένει την τιμωρία του για τα επεισόδια στα αποδυτήρια στο παιχνίδι κυπέλλου με την ΑΕΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης" από την Τρίτη και μετά.


Πριν την έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Σάββα Θεοδωρίδη και του τιμ μάνατζερ της ΑΕΚ, Βασίλη Δημητριάδη. Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν κάποια "γαλλικά", με αφορμή την παρουσία του Β' παρατηρητή του ντέρμπι του Κυπέλλου, Περικλή Λασκαράκη. Ο Σάββας Θεοδωρίδης είπε στον Λασκαράκη: Ήρθες εδώ; Ντροπή σου". Τότε επενέβη ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ, Βασίλης Δημητριάδης, που φώναξε: "Ήρθε να πει την αλήθεια". Στη συνέχεια, οι Θεοδωρίδης και Δημητριάδης είχαν έντονο διάλογο, με το επεισόδιο, πάντως, να τελειώνει γρήγορα.

Οι Γιάννης Βρέντζος και Περικλής Λασκαράκης κατέθεσαν για όσα έγιναν στα αποδυτήρια μετά το τέλος του ντέρμπι Ολυμπιακός - ΑΕΚ. Ο β' παρατηρητής του ημιτελικού μίλησε για ύβρεις και κλωτσιές από ανθρώπους του Ολυμπιακού. Οι κατηγορίες αυτές εμπίπτουν στα άρθρα 28 και 29.

Από την πλευρά της, η ΠΑΕ Ολυμπιακός διέψευσε τον Λασκαράκη, τονίζοντας πως όσα ανέφερε ο παρατηρητής δεν είναι γραμμένα στις εκθέσεις του α' παρατηρητή, της Αστυνομίας, των διαιτητών και της ΔΕΑΒ.

Το ζητούμενο είναι, βέβαια, αν η πειθαρχική επιτροπή θα λάβει υπόψιν της την κατάθεση Λασκαράκη.

Αναλυτικά όσα κατέθεσε ο Λασκαράκης:

"Στο ημίχρονο του αγώνα, βρισκόμουν στον χώρο μετά τη φυσούνα, και εφόσον εισήλθαν διαιτητές και παράγοντες στα αποδυτήρια, ζήτησα να είναι ανοικτές οι πόρτες που ήταν εκεί. Η μία πόρτα ήταν κλειστή, ζήτησα από σεκιούριτι να την ανοίξει, μου είπε ότι ήταν κλειδωμένη από μέσα. Χτύπησε και ο αστυνομικός την πόρτα, κάποια στιγμή άνοιξε και βγαίνουν άνθρωποι της γηπεδούχου ομάδας οι οποίοι μου επιτέθηκαν. Άρχισαν να με σπρώχνουν, υπήρχαν αστυνομικοί εκεί, δέκα τον αριθμό. Μου επιτέθηκαν, άρχισαν να με σπρώχνουν, να με βρίζουν, να με απειλούν. Μαλ..., παλιοπούσ..., καραγκιόζη, ήρθες εδώ να μας γαμ..., τσουτσέκι του Μπέου, είσαι στημένος. Ένιωσα σοκ, ακόμη νιώθω. Έφαγα 2-3 κλωτσιές. Μου τραβούσαν την γραβάτα, η αστυνομία με πήρε και με οδήγησε στο γραφείο μου. Από μόνος μου δεν μπορούσα να λειτουργήσω κανονικά.

Παρόντες ήταν ο παρατηρητής και ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ και ο παρατηρητής των τηλεοπτικών. Ήταν άτομα της γηπεδούχου ομάδας, πολλοί φορούσαν κόκκινες φόρμες. Στο τέλος του αγώνα, εισήλθαν στην φυσούνα οι διαιτητές, οι ποδοσφαιριστές και οι αποστολές, οι παίκτες του πάγκου. Εισερχόμενοι οι παίκτες και οι παράγοντες, τους ακολουθήσαμε εγώ και οι υπόλοιποι παρατηρητές και ο γιατρός. Ο γιατρός ανησυχούσε για την ερυθρότητα του σώματος μου.

Μπαίνοντας μέσα στη φυσούνα βλέπω μια εκτεταμένη συμπλοκή. Αμέσως μετά τη φυσούνα, στον προθάλαμο των αποδυτηρίων, δεν είδα διαιτητές, δεν είδα ποδοσφαιριστές της γηπεδούχου ομάδας. Είδα ΜΑΤ, είδα από την δεξιά πλευρά 2-3 άτομα από την αποστολή της ΑΕΚ που δεχόντουσαν επίθεση από άτομα που δεν μπορώ να αναγνωρίσω. Υπήρχαν πάνω από 30 άτομα εκεί μέσα. Οι αστυνομικοί απώθησαν αυτούς που επιτέθηκαν στους παίκτες της ΑΕΚ.

Τρέξαμε φοβισμένοι και πηγαίνοντας εκεί είδαμε ότι 1-2 άτομα επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και τα ΜΑΤ που μέχρι τότε είχαν ρόλο διαχωριστικό. Επιτέθηκαν τα ΜΑΤ στους ανθρώπους αυτούς και τους περιόρισαν στην γωνία. Δεν είδα παίκτες του Ολυμπιακού. Ο παρατηρητής των τηλεοπτικών μου είπε ότι στον χώρο ήταν ο Μποτία και τον διευκόλυνε αυτός να πάει στα αποδυτήρια. Μετά μπήκα γραφείο παρατηρητών και έμεινα μέχρι να φύγω. Όταν εισήλθα στην φυσούνα, οι διαιτητές δεν ήταν εκεί, προφανώς είχαν ήδη εισέλθει μέσα. Για επεισόδια έξω από τα αποδυτήρια, δεν μπορώ να καταθέσω, δεν ήμουν παρών".

Μπίρδας (δικηγόρος ΠΑΕ ΠΑΟΚ): "Πόσα άτομα ήταν αυτά που βγήκαν από κλειδωμένη πόρτα και σας προπηλάκισαν;"

Λασκαράκης: "Ήταν πάνω από δέκα".

Μπίρδας: "Σας επιτέθηκαν όλοι;".

Λασκαράκης: "Δεν κράτησα ημερολόγιο της επίθεσης, με έβριζαν με έσπρωχναν, έφαγα κλωτσιές, Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι υπέστην. Τρομοκρατήθηκα, φοβήθηκα για την σωματική μου ακεραιότητα. αν δεν ήταν οι αστυνομικοί, δεν ξέρω που θα βρισκόμουν".

"Παρών ήταν και ο παρατηρητής αγώνα και ο παρατηρητής ραδιοτηλεοπτικών, Μίλτος Καλόγηρος, ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ, δεν θυμάμαι το όνομα του, δεν ξέρω αν ήταν και ο γιατρός της ΕΠΟ που μάλιστα μετά με ρώτησε για την υγεία μου. Ο κ. Δημητριάδης με επισκέφτηκε στο γραφείο των παρατηρητών και με ρώτησα αν είμαι καλά", συμπληρώνει ο Περικλής Λασκαράκης.

Μαυρομμάτης (εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ): "Για ποιον λόγο έγινε η επίθεση;"

Λασκαράκης: "Δεν έχω προηγούμενο με Ολυμπιακό, Είμαι πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας, έχω οριστεί και σε άλλους δύο αγώνες του Ολυμπιακού. Σε καμία περίπτωση δεν είχα προηγούμενα ή πρόβλημα με γηπεδούχο. Πιθανολογώ ότι δέχθηκαν την επίθεση επειδή ζήτησα να ανοίξει η πόρτα για να έχω τον έλεγχο έξωθεν των αποδυτηρίων των διαιτητών".

Μπίρδας (δικηγόρος ΠΑΕ ΠΑΟΚ): "Δηλαδή ήρθαν από τα αποδυτήρια των διαιτητών;"

Λασκαράκης: "Ναι, υπήρχε ο αστυνομικός διευθυντής εκεί".

Δημακόπουλος (δικηγόρος ΠΑΕ Ολυμπιακός): "Τα είδε δηλαδή;"

Λασκαράκης: "Ναι".

Δημακόπουλος (δικηγόρος ΠΑΕ Ολυμπιακός): "Πουθενά στην έκθεση της ΔΕΑΒ δεν λέει ότι σας χτύπησαν και από όσα λέτε για επίθεση. Σταματάει στις ύβρεις, γιατί δεν τα έγραψε;".

Λασκαράκης: "Δεν μπορώ να γνωρίζω".

Δημακόπουλος (δικηγόρος ΠΑΕ Ολυμπιακός): "Ο παρατηρητής, πλην της λέξης "εξύβριση" χωρίς να λέει τις φράσεις και το "απώθησαν", δεν κάνει την περιγραφή που κάνατε εσείς. Γιατί;"

Λασκαράκης: "Ο παρατηρητής ήταν παρών, ήταν δίπλα μου. Αν θέλετε να σας πω και τι ειπώθηκε μεταξύ μας. Του είπα: "είδες τι συνέβη". Μου λέει: "ναι". Του λέω: "θα τα γράψεις όλα". Μου λέει: "ναι".

Δημακόπουλος (δικηγόρος ΠΑΕ Ολυμπιακός): "Συνομιλούσατε με παράγοντες του Ολυμπιακού;"

Λασκαράκης: "Η δική μου συμπεριφορά ήταν ευγενέστατη. από κάποιους από αυτούς δεν δέχθηκα ανάλογη συμπεριφορά".

Δημακόπουλος (δικηγόρος ΠΑΕ Ολυμπιακός): "Αυτοί που εξαιρείτε, τι σας έκαναν;"

Λασκαράκης: "Μου έλεγαν ότι είμαι στημένος και τσιράκι του Μπέου".

Λίβας (νομικός ΠΑΕ Ολυμπιακός): "Το περιστατικό της επίθεσης πότε έγινε;"

Λασκαράκης: "Έγινε στον προθάλαμο, μπροστά από δύο πόρτες, ή μία οδηγεί στα αποδυτήρια διαιτητών και η άλλη στα αποδυτήρια των παραγόντων".

Λίβας (νομικός ΠΑΕ Ολυμπιακός): "H επίθεση πότε έγινε;"

Λασκαράκης: "Όση ώρα πέρασε από το να ζητήσω να ανοίξει η πόρτα. 2-3 λεπτά, δεν ξέρω να σας πω. 1-4 λεπτά..."

Λίβας (νομικός ΠΑΕ Ολυμπιακός): "Στο τέλος μας είπατε ότι δεν υπήρχαν παίκτες του Ολυμπιακού στα επεισόδια".

Λασκαράκης: "Σας είπα ότι είδα τη φασαρία και έτρεξα να γλιτώσω για την ζωή μου. Ο παρατηρητής των τηλεοπτικών μου είπε ότι ήταν ο Μποτία. Είδα ανθρώπους της ΑΕΚ να τους σπρώχνουν".

Λίβας (νομικός ΠΑΕ Ολυμπιακός): "Πότε φύγατε από το γήπεδο;".

Λασκαράκης: "Τα μεσάνυχτα, συνοδεία αστυνομικών που με πήγαν από το γήπεδο μέχρι το αυτοκίνητο μου. Φυσικά και φοβόμουν όταν έφυγα, τρομοκρατημένος ήμουν, και ακόμη είμαι. Τι λέτε, να αισθανόμουν Σούπερμαν;''.

Αναλυτικά όσα κατέθεσε ο Βρέντζος:

- "Δεν είδαμε κανέναν τραυματισμό αστυνομικού. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν αντεγκλήσεις και σπρωξίματα παραγόντων και ποδοσφαιριστών με δυνάμεις ΜΑΤ που είχαν γκλομπ και να τραυματιστούν αστυνομικοί".

- "Κινήθηκαν και προσπάθησαν να εισέλθουν από την είσοδο των VIP, έφτασαν μέχρι εκεί. Αυτός ο χώρος δεν έχει καμία σχέση με τα αποδυτήρια. Ήταν εκτός γηπέδου αυτοί οι οπαδοί. Οι φίλαθλοι έφτασαν μέχρι την είσοδο των VIP, ούτε καν στο προαύλιο των αποδυτηρίων".

- "Δεν υπήρχε εξύβριση ή απώθηση προς τον βοηθό παρατηρητή Περικλή Λασκαράκη. Ήμουν παρών. Δημιουργήθηκαν κάποιες αντεγκλήσεις και ζητήσαμε προς τους παρατηρητές να βοηθήσουν να μπουν οι παράγοντες των ομάδων στα αποδυτήρια και να υπάρξει ηρεμία. Συζητήσαμε με παρατηρητές, δεν εξέφρασαν κάποιο παράπονο για κάποιο περιστατικό που να τους εμπόδισε".

- "Αν εξαιρέσουμε το περιστατικό της έντασης με τα ΜΑΤ που δεν καταλαβαίναμε ποια ήταν η σκοπιμότητα της χρήσης βίας από τα ΜΑΤ που κράτησε λίγα λεπτά, ήταν ένα ντέρμπι που κύλησε ομαλά. Το σύνολο των παραγόντων και ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ δεν εξέφρασαν κανένα παράπονο και δεν είχαν πρόβλημα".

- "Τα περιστατικά που συζητάμε ήταν περιστατικά που μπορούν να δημιουργηθούν ανάμεσα σε παράγοντες ομάδων, όταν υπάρχουν εντάσεις. Ο αγώνας κύλησε σε ομαλά πλαίσια, κανένας από τους αξιωματούχους δεν εξέφρασαν παράπονα και δεν μπορώ να καταλάβω πως έχει δημιουργηθεί μια εικόνα ότι έγιναν φοβερά πράγματα".

- "Για το περιστατικό με τους διαιτητές, μιλάμε για συσσώρευση ατόμων σε μικρό χώρο και υπάρχουν διαμαρτυρίες παραγόντων. Αρνούμαστε ότι τον εμπόδισαν να μπει μέσα στα αποδυτήρια, ο,τι έγινε, έγινε μέσα στον συνωστισμό. Για τον παρατηρητή δεν υπάρχει περίπτωση άνθρωπος του Ολυμπιακού να τον απώθησε ή να τον απείλησε. Υπήρχε ένταση από παράγοντες των ομάδων και οι παράγοντες του Ολυμπιακού του ζητήσαμε να βοηθήσει να μπουν χωρίς πρόβλημα οι παράγοντες της ΑΕΚ στα αποδυτήρια", απαντά ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου