20 Απριλίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Οι κάμερες «έπιασαν» τους δύο βομβιστές-«Βλέπουν» Πυρήνες ή συνεργούς του Μαζιώτη-Οι πρώτες πρωινές εικόνες μετά την έκρηξη


Βόμβα εξερράγη χθες, λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ, στο κατάστημα της τράπεζας Eurobank στην οδό Σανταρόζα 7 στο κέντρο της Αθήνας. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Τους δύο δράστες που τοποθέτησαν τη βόμβα στα γραφεία της Eurobank, «έπιασαν» κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας στην οδό Πανεπιστημίου, αλλά και κάμερα της τράπεζας.


Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τους δράστες είδε, επίσης, ο νυκτοφύλακας του κτιρίου που παρακολουθεί τις κάμερες ασφαλείας.

Τα χαρακτηριστικά των προσώπων των δραστών δεν μπορούσαν να διακριθούν καθώς και οι δύο φορούσαν κράνη.

Οι δράστες έφτασαν στο σημείο με μοτοσυκλέτα μεσαίου κυβισμού, άφησαν το σακίδιο με την βόμβα και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν,

Κατά τις ίδιες πληροφορίες εκτιμάται ότι είναι οι ίδιοι που, πριν από περίπου έξι μήνες, είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το Υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη Σταδίου αλλά δεν είχε εκραγεί.

Οι πρώτες πρωινές εικόνες μετά την έκρηξη σε υποκατάστημα τράπεζας

Άνοιξαν πριν από λίγο οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι είχαν κλείσει χθες μετά την έκρηξη βόμβας σε υποκατάστημα τράπεζας, στην οδό Σανταρόζα 7.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, νωρίτερα κλιμάκιο της ομάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών έφτασε ξανά στο σημείο προκειμένου να συλλέξει νέα στοιχεία που βρέθηκαν. Προς το παρόν δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:


«Βλέπουν» Πυρήνες ή συνεργούς του Μαζιώτη πίσω από τη βόμβα σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας

Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι από τον τρόπο δράσης, αλλά και τη μεγάλη ισχύ της βόμβας το πιθανότερο είναι πίσω από αυτό το χτύπημα να βρίσκονται ασύλληπτα ή νέα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα των Μαζιώτη-Ρούπα ή η τρομοκρατική οργάνωση της "Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς" στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου «Νέμεσις» με το οποίο έχουν προαναγγείλει πολλαπλά χτυπήματα και σε οικονομικούς στόχους.

Η έκρηξη της βόμβας σημειώθηκε ακριβώς στις 22.38. Ο εκρηκτικός μηχανισμός, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ήταν ισχυρός και η έκρηξη ακούστηκε σε μεγάλη απόσταση, ενώ έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές στην πρόσοψη των γραφείων της τράπεζας και στα γύρω κτίρια.

Ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε τσάντα που είχε αφεθεί έξω από την είσοδο του κτιρίου.

Στο σημείο της έκρηξης βρίσκονται κλιμάκια του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που ερευνούν τον χώρο και την περιοχή για την συλλογή υπολειμμάτων του εκρηκτικού μηχανισμού, αλλά και υλικού από την περιοχή, κυρίως από κάμερες που πιθανόν έχουν καταγράψει τους δράστες.

Νωρίτερα, στις 22.05, άγνωστος είχε τηλεφωνήσει στην ιστοσελίδα «Ζούγκλα» και είχε ανακοινώσει πως είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο συγκεκριμένο κατάστημα της Eurobank, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 35 λεπτά.

Από την Αστυνομία αποκλείστηκε έγκαιρα το τετράγωνο, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Σταδίου από την διασταύρωσή της με την οδό Αιόλου, και στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Χαριλάου Τρικούπη.

Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, που διαπίστωσε ότι στην είσοδο της τράπεζας υπήρχε μία τσάντα.

Στον χρόνο που είχε δώσει ο άγνωστος που έκανε το προειδοποιητικό τηλεφώνημα, σημειώθηκε η έκρηξη, η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες διαπιστώσεις, έχει προκαλέσει ζημιές στην τράπεζα και στα γύρω κτίρια.

Πηγή: real.gr