12 Απριλίου 2017

Κύπρος: «Ηφαίστειο» η πολιτική σκηνή με απειλές για εκτελέσεις!

Εκρηκτική πολιτική κατάσταση έχει δημιουργηθεί στη Κύπρο μετά την επεισοδιακή συνεδρία της ολομέλειας της Βουλής την περασμένη Παρασκευή, κατά την οποία ψηφίστηκε πρόταση του κυβερνώντος κόμματος ΔΗΣΥ, που προνοεί όπως την ευθύνη για καθορισμό των ενδοσχολικών εκδηλώσεων για ιστορικές επετείους, έχει ο εκάστοτε υπουργός παιδείας και όχι η Βουλή.
Η πρόταση υπερψηφίστηκε από τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ και καταψηφίστηκε από τα υπόλοιπα κόμματα, τα οποία υποστήριξαν ότι τα μεγάλα κόμματα (ΔΗΣΥ- ΑΚΕΛ) ενήργησαν καθ’ υπόδειξη του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος ζητούσε «διόρθωση του λάθους» για το ψήφισμα που προνοούσε ενδοσχολικές εκδηλώσεις για το ενωτικό δημοψήφισμα του 1950.

Οι τόνοι ανέβηκαν με αναφορές σε «νόμο Ακιντζί» και «μειοδότες» εντός της Βουλής και με τον προπηλακισμό του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού εκτός βουλής από ομάδα ακροδεξιών.
Ο κ. Κυπριανού έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία και προέβη σε γραπτή καταγγελία προς τον Γενικό Εισαγγελέα ζητώντας αυστηρή εφαρμογή του νόμου για την ρητορική μίσους. Παράλληλα ζήτησε και απόν Πρόεδρο της Βουλής να λάβει μέτρα ώστε να αποφεύγονται εκφράσεις μίσους εντός του κοινοβουλίου από βουλευτές. Καταγγελίες εναντίον του ΑΚΕΛ για ρητορική μίσους, έκαναν και τα κόμματα Αλληλεγγύη και ΕΛΑΜ.

Να τους εκτελούν!

Η κατάσταση που δημιουργήθηκε από τη πολιτική αντιπαράθεση επεκτάθηκε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πολίτες να ζητούν ακόμα και εκτελέσεις πολιτικών αντιπάλων. Όπως κατήγγειλε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, πολίτης έγραψε στo Facebook ότι «τουτι θέλουν ΕΟΚΑ Β που τους επεζαν μεστους καφενεες οπος τους σκιλλους» (αυτοί θέλουν την τρομοκρατική οργάνωση ΕΟΚΑ Β που τους σκότωνε μέσα στα καφενεία όπως τους σκύλους). Ο εν λόγω πολίτης χαρακτήριζε τον βουλευτή Λίνο Παπαγιάννη του ΕΛΑΜ (Χρυσή Αυγή Κύπρου), ως «μεγάλο». Η απάντηση του βουλευτή ήταν «Εσύ είσαι γίγαντας όμως».


O βουλευτής Λίνος Παπαγιάννης ήταν αυτός που αποκάλεσε «μειοδότες» τους 30 βουλευτές που ψήφισαν την πρόταση ΔΗΣΥ με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρία της βουλής τη περασμένη Παρασκευή.Επίσης ιερωμένος από την Ελλάδα που είναι στέλεχος του πολιτικού κόμματος «Αλληλεγγύη» έγραψε στο facebook: «Α ρε και να ζούσε ο Γρίβας. Το εκτελεστικό δεν θα έβρισκε αναπαμό» (Αν ζούσε ο Γρίβας, το τμήμα που έκανε εκτελέσεις δεν θα μπορούσε να αναπαυθεί). Όλα αυτά είναι πλέον στην κατοχή της Αστυνομίας η οποία εξετάζει τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Και οι κολώνες του Παρθενώνα

Με την πρόταση του ΔΗΣΥ διαφώνησαν δύο βουλευτές του. Η μία εξ αυτών η κα Ελένη Σταύρου ανέφερε πως δεν ψήφισε την πρόταση του κόμματος της γιατί «έχει μέσα τις τις κολώνες του Παρθενώνα και τον σταυρό του Κυρίου». Η κα Σταύρου είναι πολεμολόγος και διεκδίκησε τις εκλογές υποστηρίζοντας πως έχει «σπουδάσει τα απρόσιτα και δίνει εφόδια και ανοίγει λεωφόρους για την κορυφή».