12 Απριλίου 2017

Απαγορεύτηκε στη Ρωσία αυτή η εικόνα-Δείτε πως δείχνει τον Πούτιν

[Σαν τρομαγμένο ανθρωπάκι είναι μπροστά στον Ερντογάν ο κακομοίρης]

Εξαλλος έγινε ο ρώσος πρόεδρος με το κύμα διαμαρτυρίας εναντίον του μέσω ενός meme που τον δείχνει σαν κλόουν και ομοφυλόφιλο.

Το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης απαγόρευσε την αναδημοσίευση της εικόνας στα ΜΜΕ και στα social media, σύμφωνα με την Washington Post.


Πρόκειται για ένα κολάζ που δείχνει τον ρώσο πρόεδρο έντονα μακιγιαρισμένο και πίσω του μια σημαία στα χρώματα της ίριδας με το σύνθημα «Στοπ στην ομοφοβία» γραμμένο στο μέτωπό του.
Η εικόνα έγινε viral, όπως ήταν φυσικό, πριν απαγορευθεί. Σύμφωνα με το αγγλόφωνο The Moscow Times, το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε μια ακριβή φωτοτυπία της απαγορευμένης φωτογραφίας. Πρόκειται για την 4.071ή φωτογραφία που απαγορεύεται ως «εξτρεμιστική» από το ρωσικό καθεστώς, ως αυτή τη στιγμή.

Η πρώτη εμφάνιση αυτού του meme ανέρχεται στο 2013, τη στιγμή που η Ρωσία είχε επιτεθεί στις οργανώσεις και ακτιβιστές LGBTQ, και απαγόρευσε επίσημα «την προπαγάνδα για μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις» σε παιδιά. Η απόφαση αυτή είχε προκαλέσει κύμα διαδηλώσεων και κατέληξε σε δεκάδες συλλήψεις.
Αλλά όπως ήταν αναμενόμενο, η εικόνα απαγορεύεται στη Ρωσία, αλλά επιτρέπεται παντού αλλού στον κόσμο.

[Απαγορεύεται πλέον η ανάρτηση αυτής της εικόνας στη Ρωσία γιατί δείχνει τον Πούτιν ως gay. Διαδώστε]


[Απαγορεύεται πλέον στη Ρωσία αυτή η εικόνα που δείχνει τον Πούτιν κλόουν και gay. Διαδώστε πριν την απαγορεύσει και ο Τραμπ]


[Ο φίλος του Τραμπ, Πούτιν, απαγόρευσε αυτή την εικόνα στη Ρωσία]