11 Απριλίου 2017

ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΑΠ' ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ-Ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε κρατική δουλειά στον Λαζόπουλο... τον διορίζει στο Εθνικό Θέατρο

Στον δρόμο για το Εθνικό Θέατρο φαίνεται πως είναι ο Λάκης Λαζόπουλος. Οι πληροφορίες θέλουν τον καλλιτέχνη να πραγματοποίησε ήδη συνάντηση με τον διευθυντή της πρώτης σκηνής της χώρας, Στάθη Λιβαθινό, για να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας. Μάλιστα, οι γνωρίζοντες, υποστηρίζουν ότι η πρώτη αυτή επίσημη επαφή ανάμεσά τους, έγινε σε καλό κλίμα, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις στον επικεφαλής του Εθνικού.


Το πιο ενδιαφέρον όμως δεν είναι το ενδεχόμενο συνεργασίας αλλά το πως και το γιατί αυτής της συνάντησης: Τον ρόλο διαμεσολαβητή έχει παίξει το γραφείο του πρωθυπουργού. Φαίνεται πως στου Μαξίμου, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της αξιολόγησης, έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στην τέχνη και συγκεκριμένα στη θεατρική.

Είναι αλήθεια ότι ο τελευταίος χρόνος ήταν ιδιαίτερα αρνητικός για τον μέχρι πρόσφατα λαοφιλή κωμικό, που άρχισε να βλέπει βήμα-βήμα την πτώση του. Παραστάσεις χωρίς επιτυχία και χωρίς κοινό, ακυρώσεις συνεργασιών, σχέδια που δεν πραγματοποιήθηκαν. Τίποτα δεν του πήγε καλά. Επιπλέον, έμεινε και χωρίς τηλεοπτικό κανάλι, οπότε έχασε και τον ρόλο του τηλε-ευαγγελιστή.

Εχοντας στηρίξει την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, προσωπικά, ο Λάκης Λαζόπουλος δεν περίμενε ωστόσο ότι θα χρειαστεί να «πληρώσει» το τίμημα της επιλογής του αυτής. Πήγε με το ρεύμα. Μόνον που το ρεύμα τον «παρέσυρε»...

Οταν οι δημοσκοπήσεις για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ άρχισαν να πέφτουν, το άστρο του ακολούθησε την ίδια πορεία. Οσο κι αν προσπάθησε να διασώσει τη φήμη του, όσο κι αν, στα τέλη του 2016, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι δεν θα τους στηρίξει πια, το κακό είχε ήδη γίνει. Και ο ίδιος είχε για τα καλά μεταβληθεί σε κυβερνητικό χειροκροτητή.

Ωστόσο, φαίνεται πως στου Μαξίμου δεν ξέχασαν όσα τους είχε προσφέρει: Κι έτσι τώρα, που εδώ και πολλούς μήνες είναι «άνεργος», η συνεργασία με το Εθνικό μπορεί να αποδειχθεί η καλύτερη λύση. Το πλάνο είναι να στεγαστεί εκεί τον προσεχή χειμώνα, ώστε με την παράσταση που θα ανεβάσει να κάνει ένα ηχηρό comeback. Η ομπρέλα του Εθνικού, ελπίζει, ότι θα του παράσχει την προστασία που χρειάζεται... Δύσκολο και επικίνδυνο. Οσο για το περιεχόμενο της παράστασης ακούγονται πολλά. Πρώτα όμως, Λιβαθινός - Λαζόπουλος πρέπει να δώσουν τα χέρια. Αλλωστε έρχεται και η Ανάσταση...